Snap
  • Mama
  • vaderdag
  • ouderschap
  • #singlemom

Als een vader geen vader is..

Vaderdag komt eraan, het is niet te missen, de reclames en acties vliegen je om de oren. Dit kan, net als moederdag, toch ook een confronterende en minder leuke dag zijn voor sommigen.

Want wat nou als je geen vader hebt? Althans, technisch gezien natuurlijk wel. Maar hij is er niet, speelt geen rol in je leven. Hij heeft je nog nooit ontmoet en op een paar foto’s na kent hij je niet. En nee, die “vader” woont niet aan de andere kant van de wereld. Hij kan het simpelweg niet opbrengen, omdat hij het moeilijk vindt.

Soms kan ik er boos of verdrietig om worden, maar ik probeer er niet te lang bij stil te staan en mijn gevoelens om te zetten in iets positiefs en extra knuffels voor Elijah. 

Maar hoe zal het zijn als Elijah ouder wordt en hij ziet hoe het bij andere kinderen gaat? Hoe zal hij zich dan voelen? Zal hij iets missen?

Dit zijn vragen die mij als alleenstaande mama bezig kunnen houden. Time will tell en ik zal er alles aan blijven doen om Elijah niet het gevoel te geven dat hij iets hoeft te missen. 

2 jaar geleden

Ik ben ook opgegroeid zonder vader (gelukkig later wel in mijn leven gekomen) en ik snap jouw vragen maar ik wist niet beter en Elijah zal ook niet beter weten. En ja hij gaat zien hoe het bij anderen kinderen zal zijn, maar hij heeft een papa en mama in 1 en zal geen enkel sprankeltje liefde missen! 💙