Snap
  • Mama

als de band met je schoonfamilie niet zo goed is..

omdat de band tussen schoonmoeder en schoondochter niet altijd even goed is..

Lieve mama's, 

er zullen hier vast meer mama's zijn die geen goede band met hun schoonmoeder/schoonfamilie hebben. Sinds een tijdje is dit bij mij ook het geval.. het bezorgd me heel veel stress vooral omdat mijn schoonmoeder ook onze vaste gastouder is.

Ik zal jullie het verhaal vanaf het begin af aan even vertellen.
Ik en mijn vriend kennen elkaar al ruim 6 jaar, ik kwam altijd heel graag bij mijn schoonfamilie over de vloer. 
Ik voelde me daar thuis en dit had ik bij vorige relaties nog niet gehad. 

In het begin deed ik ook wel eens leuke dingen met mijn schoonmoeder en schoonfamilie, we kwamen daar regelmatig koffie drinken of wat eten en dat is in de loop van de tijd steeds minder geworden. Ook omdat wij het vooral heel druk hebben. 

Toen werd ik zwanger en bedachten mijn zus en moeder om een babyshower voor me te organiseren, ze hadden een badge gemaakt met 'bijna oma' (voor mijn moeder) 'bijna tante' ( voor mijn zus ) en 'bijna mama' (voor mij) 
Mijn schoonfamilie kwam ook en naar mijn weten was het erg gezellig. Pas later kreeg ik een hele boze whatsapp van mijn schoonmoeder, of eigenlijk mijn vriend kreeg die dat ze helemaal klaar met me was en dat ik nog erger was dan mijn vriend zijn ex. Dit deed mij uiteraard veel pijn en bij latere navraag bleek het onder andere om die badges te gaan.. 
Uiteindelijk hebben we dit wel uitgepraat maar het lijkt wel of de band vanaf toen een stuk slechter is geworden. We gingen gewoon nog normaal met elkaar om en kwamen ook af en toe bij elkaar op de koffie maar ik merkte dat de band een stuk slechter was geworden.. 

Tot dat mijn schoonmoeder mij ineens van de 1 op de andere dag van Facebook heeft verwijderd (wat ik zelf heel erg raar vind) Ja want ze mag zelf wel bepalen wie ze op Facebook heeft en ze wil niet lezen wat ik op Facebook zet. Daar heeft ze natuurlijk helemaal gelijk in maar ik blijf het heel erg raar vinden, zo ga je toch niet met je schoondochter om? 
Vooral omdat ze mijn vriend zijn ex wel op Facebook heeft, terwijl zij ons heel veel ellende heeft aangericht in het begin van onze relatie. Mijn vriend en zijn ex hebben samen ook een kindje van nu 3 jaar en in het begin ging de omgang heel moeilijk, met veel rechtszaken tot gevolg. 

Ze liked bijna al haar berichten en zaterdag avond las ik ineens een berichtje dat ze een 'hele leuke dag' had gehad met de ex van mijn vriend, hun zoontje en alle zusjes van mijn vriend. Hier schrok ik nogal van, vooral omdat ze bijna nooit iets op Facebook post en dit moest er nu ineens zo overdreven staan.. Het voelde voor mij nogal als een mes in mijn rug en ik voel me vooral nogal buitengesloten. 
Willen ze ooit iets leuks met mij doen? mijn schoonzusjes praten amper met me terwijl ze in het begin het zo leuk vonden dat ik hun schoonzusje zou worden. 

Wat er nou precies is veranderd en waarom ze zo doen? ik heb geen idee.. ik heb meerdere pogingen gedaan tot praten maar dan is er niks aan de hand en word alles weer goed gepraat. maar even later gebeurd er weer zoiets. 

Nu is op zich een slechte band met mijn schoonmoeder nog niet zo heel erg, daar zou ik mee kunnen leven.. 
Maar nu is mijn schoonmoeder ook nog onze vaste gastouder, ik heb onze dochter nu een tijdje niet gebracht omdat ik even zonder werk zat maar vanaf april moet ik onze dochter weer daarheen brengen.. ik voel me daar totaal niet fijn bij omdat ik gewoon het idee heb dat ze mij totaal niet mogen en alleen maar een beetje aardig doen zodat ze op onze dochter kan passen en 'geld kan verdienen' ik heb het er met mijn vriend over gehad om eventueel een andere gastouder te zoeken, het ene moment begreep hij het maar vanmorgen zei hij dat het dan juist alleen maar erger word en dat ik dan wel de 'consequenties' ervan moet inzien. 

Nu weet ik dus helemaal niet meer wat ik moet doen.. als ik een andere gastouder kies word de band tussen ons waarschijnlijk nog slechter en word ze nog bozer.. maar als ik haar als gastouder hou loop ik constant het risico dat we wel echt ruzie krijgen en ik onze dochter daar dus niet meer heen kan brengen. En ik heb er sowieso al geen goed gevoel meer bij om onze dochter daarheen te brengen.. 

Het bezorgd me vooral heel veel stress en ik weet echt even niet meer wat ik ermee moet. stel ik me aan? moet ik mijn dochter gewoon blijven brengen? of misschien toch opzoek naar een andere gastouder.. 

2 jaar geleden

Lord Bubuza is als een God op aarde, ik heb de reden gezien en ervaren waarom mensen hem een God op aarde noemen, ik heb nooit geloofd dat mannen zoals hij bestonden. Ik nam contact op met Lord Bubuza voor hulp via WhatsApp: +1 984 240 7211 om een loterij te winnen na het lezen van verschillende getuigenissen op internet over hoe hij loterijwinst voorspelde en winnende nummers aan mensen gaf om te spelen en ze wonnen. Hij antwoordde en zei dat hij een spreuk zou uitspreken om mijn winst te voorspellen, ik gaf zijn vereisten en deed wat hij opdroeg. Nadat hij de spreuk had uitgesproken, gaf hij me wat cijfers en een loterijwebsite waar ik het loterijspel kon spelen. Nadat ik had gespeeld zoals hij had opgedragen, won ik $781.999.000 Euro. Deze man heeft mijn leven mooi gemaakt met zijn winnende lotnummer. Ik heb mezelf gezworen dat ik zal getuigen van zijn wonderbaarlijke betovering om mij miljonair te maken. Neem contact op met lord Bubuza via WhatsApp: +1 984 240 7211 of e-mail:: lordbubuzamiraclework @ hotmail . com

2 jaar geleden

Piet Roosen

8 jaar geleden

dat hoop ik ook! dankjewel!

8 jaar geleden

Hopelijk slaat ze alsnog een andere weg in en maakt ze het jullie allemaal wat makkelijker... Succes in ieder geval!