Snap
  • Mama
  • Momlife

Alles wat ik er (niet) van had verwacht

Na het lezen van deze blog https://www.mamaplaats.nl/blog/is-het-moederschap-wat-ik-er-van-verwacht-had ben ik hier zelf ook eens over na gaan denken.
5 jaar geleden

Ach jeetje het is ook niet niks allemaal. Onze relatie is ook enorm veranderd, iets wat echt onderschat wordt overigens. Zo veel stekken gaan uit elkaar na het krijgen van een kindje dat is niet voor niks. Goed dat je om hulp vraagt en hopelijk kan de psycholoog de juiste hulp geven!

5 jaar geleden

Ja dat cliché is echt waar! Ik heb momenteel hulp mogen ontvangen van een praktijkondersteuner. Echter ervaar ik dat het niet voldoende is en mijn relatie er bijna aan kapot gaat. Dus ik wil graag een consult bij de psycholoog.. vind die hormonen toch wel zo vreselijk! ?

5 jaar geleden

Pas na anderhalf jaar had ik momenten waarop ik echt mezelf weer een beetje herkende van hoe ik was voor de zwangerschap. Nu heb ik zelf ook geen hulp gezocht omdat ik pas nadat ik mijn hormonen weer onder controle had doorhad hoe anders ik met bepaalde situaties omging. Het is ook niet zo dat die eerste 1.5 tot 2 jaar niet leuk waren of dat ik er niet van genoot alleen was ik echt een soort gevangene van mijn onzekerheid. Ik kan je echt zeggen dat het beter wordt maar achteraf denk ik wel dat ik er baat bij had gehad als ik hier met de huisarts over gesproken had. Er zijn zoveel vangnetten beschikbaar en misschien helpt het om erover te praten. Je mag me ook altijd een pb sturen als je ergens over wilt praten hoor! En ondanks alles is het cliché wel waar, je krijgt er ook zoveel voor terug ?

5 jaar geleden

Precies! De impact die het heeft op jezelf kan niemand je vertellen.. ik heb het zwaar onderschat. Ben nog lang niet de oude en mijn dochter is 1..