Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Alles over de babyshower

Een babyshower is een feestje om de aanstaande mama even lekker in de watten te leggen. Heb jij ook een babyshower gehad of georganiseerd?

Toen ik een kleine 6 jaar geleden voor het laatst zwanger was, had ik er nog nauwelijks van gehoord. Inmiddels is het fenomeen echt komen overwaaien vanuit Amerika. We hebben het hier natuurlijk over de babyshower. Wat is een babyshower eigenlijk precies en hoe organiseer je zoiets?

Wat is een babyshower?

Een babyshower is een gezellig feestje voor de aanstaande moeder. Waarschijnlijk is het ontstaan om aanstaande ouders een beetje te helpen in deze dure periode door middel van het geven van praktische cadeautjes. Het feestje wordt over het algemeen georganiseerd in week 32 tot week 36 van de zwangerschap. De meeste aanstaande mama`s zijn dan nog net mobiel genoeg en kunnen in deze fase van de zwangerschap wel even een 'boost' gebruiken. Een dergelijk feestje is normaal gesproken alleen bestemd voor vrouwen, maar soms zijn de partners ook welkom.

Hoe organiseer je een babyshower?  

Een babyshower hoeft niet heel veel organisatie te vergen. Het is maar net wat je er precies van verwacht. De ingrediënten van een geslaagd feestje: een mooi versierde locatie ( eventueel in kleur aangepast aan het geslacht van de baby ), lekkere hapjes ( cupcakes, kinderchampagne ) en leuke cadeautjes. Behalve lekker eten, drinken en kletsen kun je ook een activiteit organiseren. Hierbij kun je denken aan een heuse high tea, gezellige spelletjes of een beautymiddagje ( met heerlijke maskertjes, massages en nagellakjes ) Het belangrijkste is dat het een verrassing is en dat de aanstaande mama nog even lekker in de watten wordt gelegd.

Welke cadeautjes zijn geschikt voor een babyshower?

Je kunt kiezen voor praktische cadeautjes als een luiertaart, een mooi nachthemd om in te bevallen of kleertjes / een verzorgingspakket voor de baby. Verder zijn de volgende dingen bijvoorbeeld ook leuk: een fles champagne voor na de geboorte, een ontspannende douchegel of ( wie weet...) een sexy lingeriesetje.

Heb jij zelf een babyshower gehad of georganiseerd en hoe was dat? Reageer ook!

9 jaar geleden

Klinkt goed!

9 jaar geleden

Ik voelde me helemaal in de watten gelegd. Superleuk! Lekker even een dagje met vriendinnetjes...