Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Alleenstaande moeder in de bijstand

Verbazingwekkend hoe nederland met alleenstaande ouders omgaat. Ik vind dat dit land zich moet schamen.

Hallo Iedereen.

Vandaag moest ik naar de gemeente om een bijstandsuitkering aan te vragen. Mijn relatie is over en ik heb twee kleine kindjes thuis. Geen werk dus geen inkomen. Loop bij het ggz en kwadraad en ze weten bij de gemeente over me schrijnende situatie. 

Nu kwam ik daar en legde ze me wel even de 4 weken sollicitatieplicht op!! Nou perfect en hoe nu verder? Ik kan geen voorschot krijgen dus zit ik 4 weken zonder geld totdat ik het wel aan mag vragen dan gaan er nog 4 weken overheen en zit ik dus 2 maanden zonder inkomen. Dus twee maanden geen geld om de kinderen te voeden.

Ik moet gaan kijken of ik terug naar school kan dat is verplicht uhm ja en de ib groep gaat mij nog een lening van een studiefinancering geven terwijl ik daar al een schuld heb staan van ruim 11.000. Nee dat lijkt me niet. 

Ik moet bij 5 uitzendbureaus ingeschreven staan prima ik heb dr al 4 gehad.

Elke week 5 sollicitaties doen ook geen probleem doe ik met gemak moet ik er dan ook bij vermelden dat ik zelf elke week naar het ggz moet , een meisje heb die nog regelmatig naar het consultatiebureau moet? En mijn zoontje die straks allemaal onderzoeken krijgt in het ziekenhuis?

Is er een werkgever die mij aanneemt? 

8 jaar geleden

Dag Samantha, Ik ben journalist en zou voor een artikel eens graag met je willen praten over de bijstand. Zou je contact met mij op kunnen nemen? Dan kan ik je per mail een en ander uitleggen. Mijn emailadres is l.vansadelhoff@gmail.com Dank en groet! Lisanne

9 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik kan 2 3 dagen werken heb ook twee kindjes die in het ziekenhuis lopen. En dan mezelf nog. maar vandaag kreeg ik weer wat te horen zie mijn andere blogg dus ben er even klaar mee.

9 jaar geleden

Heel vervelend allemaal, en jammer dat je niet zelfstandig zonder ondersteuning je leven kunt gaan leiden. Wat dat betreft zou het voor alle vrouwen heel goed zijn als ze ofwel kans op een baan ofwel een eigen inkomen hebben zodat ze niet afhankelijk zijn van hun partner, de samenleving of anderen . Het is voor je zelfvertrouwen ook veel beter en maakt je relatie evenwichtiger. Ik neem aan dat je niet perse naar een 40 urige baan hoeft te solliciteren ? In jouw geval lijkt me dat wel wat veel, zeker als je nog bij het GGZ loopt. Dan zou je in principe wel gewoon tijd over moeten hebben voor je afspraken bij GGZ en het CB e.d lijkt me. Succes !