Snap

Alleenstaande mama , hoe dit te doen?

Gewoon mijn leven wat met veel vallen en opstaan gaat. Het neergehaald worden door andere mensen.

je kent het wel! Die tienermeisjes met een kinderwagen. Negen van de 10 x alleenstaand. Waarom? Papa wilt nog geen kind en wilt nog kunnen leven! Soms vind ik het niet gek! Die jongen wilt zijn school af maken. Carrière , veel meisjes en feesten! Het allerbelangrijkste wat er is . Feesten! Kosten wat het kost. Dit moet!!

Nu ben ik zelf 25 en sinds april moeder geworden. Mijn relatie is al sinds de zwangerschap uit een gespat! Helaas maar waar! Liever alleen met me kind gelukkig, dan de schijn op houden omdat je zo nodig als gezin moet leven! Zo leert je kind niet echte liefde kennen . Vind ik dan!

Omdat ik alleen ben en geen partner heb word ik vaak vergeleken met een tienermoeder! Waarom? Geen idee! Zo'n jong koppie heb ik toch echt niet! Dat ik met een kinderwagen loop?! Tsja... Take it or leave it! Sorry!

Ik ben veel aan het werk omdat ik natuurlijk alles alleen moet bekostigen! Zeker nu de kinderbijslag ook nog eens naar beneden gaat. Word het nog moeilijker! By the way thanks Rutte!! Sorry moest er even uit! Veel mensen vragen zich af waarom ik alleen ben en of ik het allemaal wel vol hou!? Of dat oma vaak oppast en is zijn vader nog in beeld?! Hoe ik het doe met mijn vrije tijd. En of ik überhaupt nog tijd heb om met vriendinnen weg tevgaan?

Al die vragen voor waarvan ik soms echt een punt hoofd van krijg! Haha..... Maar punt is oma past haast nooit op! Ja als ik een afspraak heb staan waar ik totaal die kleine niet kan mee naartoe nemen. Mijn vriendinnen die accepteren dat ik een kind heb. En komen vaak naar mij om ff gezellig te kletsen! Ook is papa nog in beeld! Wat die krijgt vaak de naamkaart van ' jeetje wat een eikel dat hij jou achter laat met een kind!'.

Uitgaan doe ik niet meer! Punt is ik heb het aan elkaar gekoppeld. Tuurlijk ik ben jong en wilt nog wel weg!. Maar als mijn kleine jongen om de 14 dagen een weekend bij papa zit, gaat mama werken in het café.! Zo ga ik uit en val ik niemand lastig om op mijn jongen te passen omdat ik zo nodig even uit moet gaan! En ik verdien er nog wat mee! Dat is dat nog eens naast mijn normale baan!

De weekenden dat ik thuis ben met mijn kleine jongen zijn overheerlijk! Ik heb een zoon en wil daar alleen voor vechten! ITS just me and my boy! Hoe moeilijk tijden ook gaan worden! Ik kan het aan! Smorgens als ik in mijn zoon zijn ogen kijk weet ik dat ik niet me kop in het zand moet stelen en dat hij MIJ nodig heeft!

Daar doet iedere moeder het toch voor?

6 jaar geleden

Woah! I’m really enjoying the teem/atelthmpe of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get that “perfect balance” between usability and appearance. I must say that you’ve done a amazing job with this. Additionally, the blog loads extremely fast for me on Internet explorer. Outstanding Blog!

10 jaar geleden

Ik denk dat een aantal van die vragen uit bezorgdheid komen, maar ik snap dat je het te vaak gehoord heb. Ik ga je toch nog met 1 cliche om je oren meppen ( :P ) : respect voor alleenstaande ouders! Ik vind het met z'n 2-en vaak al moeilijk!

10 jaar geleden

Ik ben het helemaal met je eens hoor. Al die vragen, ik ben zelf ook alleenstaand vanaf week 8 in de zwangerschap en hier is de papa niet in beeld. Ook ik word bestookt met de zelfde vragen. Maar he..?! We hebben er zelf voor gekozen om een kindje te krijgen toch?! Ik mis in ieder geval niks van mijn leven zonder kinderen, ik ben nu dubbel zo gelukkig en geniet ook elke dag van mijn meisje!

10 jaar geleden

jeetje, het lijkt me wel een stuk moeilijker, en heb niks dan respect voor je. Zelf heb ik van die dagen dat ik helemaal uitgeput ben en niet kan wachten om haar met papa te laten om even een dutje te doen, of alle hulp die ik krijg zodra ik hem roep, omdat hij in de buurt is... ik weet dat ik het ook allen zou kunnen, maar ben zijn hulp zo gewend dat ik het echt niet zou zien zitten.. single mommy's zijn voor mij echt helden!