Snap
  • Mama
  • #zwangerschap
  • #pcos
  • alleenstaandemama
  • Singlemom
  • #liefdevoorjekind

Alleenstaande mama

Ons eerste jaar

Alleenstaande mama's of Papa's  is niet iets geks tegenwoordig. Ik had alleen nooit gedacht  dat ik bij deze categorie zou horen!  

Ik had in April 2018 de diagnose Pcos gekregen. Iets wat mijn leven totaal op zijn kop heeft gezet..  Ik had nog geen kinderwens op dat moment maar ik wou wel graag kindjes voor de toekomst.  Totdat ik opeens een positieve zwangerschapstest in mijn handen had..

Ik kreeg heel veel gemengde reacties op mijn zwangerschap. De een was hartstikke blij en de ander snapte niet wat ik me op de hals haalde. 

Het werd al heel snel duidelijk dat we samen verder gaan met zijn tweetjes. Ik had geen makkelijke zwangerschap.  Ik kreeg vanaf 12 weken last van bekkeninstabiliteit, mijn oma overleed in Januari.  Wegens mij ptss kreeg ik tijdens de zwangerschap last van een depressie. Er speelde nog heel wat andere complicaties.  Maar dan kan ik een boek gaan schrijven.

Nova werd op 24 Juni 2019 geboren na een bevalling van 14 uur.  De kraamperiode verliep moeizaam. Ik had al 5 dagen niet geslapen. Nova die viel teveel af.  En mijn borstvoeding die wou maar niet mee werken. 

De eerste 3 maanden vond ik zwaar. Maar echt heel zwaar.  Nova was een baby die heel veel huilde. Douchen, Eten en boodschappen doen was voor mij  echt een uitdaging.

Nova is een temperament volle dame. Die heel goed weet wat ze wil.  En het eerste jaar was ze zo gefrustreerd omdat ze niet kon kruipen  of lopen.. dus nova die huilde de hele dag. En als moeder weet je  soms ook niet meer wat je moet doen.. ik heb heel vaak momenten gehad dat ik mee aan het huilen was of dat ik echt even de deur achter mij wou dicht trekken..  gelukkig met 11 maanden  ging ze eindelijk kruipen  en met 12 maanden  loopt ze ook langs de meubels. 

Het eerste jaar was super zwaar vond ik zelf . Maar ik heb er ook ontzettend veel liefde voor terug gekregen! Nova is nu 1  en samen zijn we op ontdekkingstocht  het voordeel van een alleenstaande mama is dat je al haar liefde voor jezelf hebt. Er staan ons nog heel veel leuke momenten te wachten en ik zie echt hoe nova een kleine persoonlijkheid ontwikkeld. En daar geniet ik ontzettend van! 

Maar ik ben blij dat de babytijd voorbij is.....