Snap
  • Mama
  • alleenstaandemama
  • nietnegatief

Alleenstaand is niet negatief

Een maand nadat mijn zoontje is geboren kwam ik er alleen voor te staan.. wat dat precies betekende alleenstaande moeder had ik nog geen idee van! Wel vond ik het zelf ook altijd iets negatiefs.. want ik had gefaald en was teleurgesteld in mezelf! De weken en maanden die daarop volgde waren zwaar alleen besefte ik me dat totaal niet want voor je kindje ga je door en door en door! Ook als je met iemand een gesprek begon waarbij ze erachter kwamen dat ik alleenstaande moeder was, kreeg je toch altijd de vraag was het een foutje? Was het niet gepland? Ben je bam? Oh dat is zeker wel onwijs zwaar.. dus best negatief altijd en dat is ook logisch want zo dacht ik er ook altijd over! Maar nee Djayden was super welkom en ben ook geen bam!

Djayden heeft gewoon een papa en ondanks het zware jaar vol ruzie verwijten etc zijn we er samen heel sterk uitgekomen en doen we het echt samen maar wel apart!

Ook zie ik nu best voordelen van het alleenstaande moederschap, want in het begin vond ik het lastig als Djayden een weekendje naar zijn vader moest, en ondanks dat ik hem nog steeds mis als hij daar is krijg ik toch altijd foto’s en weet ik dat hij het goed heeft.. en stiekem geniet ik ook van het feit dat ik even geen mama ben maar gewoon Wendy! 

Die weekenden zeker nu in Corona tijd gebruik ik ons eens flink me huis te poetsen, boodschappen te doen, en ook uitslapen.. nou ja uitslapen rond 08.30 ben ik toch altijd wel wakker maar goed met een kleintje altijd om je geen is dat uitslapen!

Ik ben er ook echt van overtuigd dat waneer  je het alleen moet doen je band met je kindje nog sterker is dan Waneer je het samen doet en papa en mama altijd er zijn! 

Al zijn sommige dingen zwaar en mis ik soms wel eens even iemand die het even over kan nemen, ik zou het toch niet anders hebben gewild!

En dan daarbij de eerste 10 maanden hebben wij gewoond bij mijn ouders dus helemaal alleen stond ik er niet voor en was er altijd wel iemand om me heen! Op het moment dat ik me eigen huisje kreeg was ik dolgelukkig maar vond het tegelijkertijd ook spannend.. want ja nu moest ik het echt alleen doen!

Het was natuurlijk wel even zoeken hoe ik alles het beste kon aanpakken, maar dat is ook allemaal zo vanzelf gegaan! 

Wat ik hiermee wil zeggen is dat het woordje alleenstaande mama, niet negatief is en ook niet gelijk negatief moet worden gezien door iedereen!

En tuurlijk heeft iedereen het liefst een gelukkig gezinnetje maar dit is niet voor iedereen het geval dus laten we ook alleenstaande mama’s gewoon lekker in hun waarde laten!

En zoals ik altijd zeg

You & Me, we got this!!