Snap

Alleen met je gedachten

Alleen thuis, en de kindjes op bed en alleen met je eigen gedachten....

soms als ik alleen thuis ben, en de kindjes slapen krijg ik mijn gedachten... Waar ik normaal niet echt aan denk, denk ik op zo'n moment wel aan.

Ben ik een goede moeder?

Geef ik mijn kindjes wat ze nodig hebben?

Luister ik genoeg naar ze?

Leer ik ze wat ze willen en nodig hebben?

Doe ik het huishouden en alle poes pas eromheen wel oke?

Kan ik het allemaal wel aan? Met een peuterpuber en 2 dreumissen en het huishouden als thuisblijf mama?

Vinden de andere moeders op de peuterspeelzaal mij wel aardig en oke?

Hoe denkt mijn familie over mij? En m'n eigen ouders? Ik als jonge mama met 3 kinderen?

Zouden ze zich voor me schamen?

Ineens in een moment met mezelf spoken er allemaal vragen door mijn hoofd, ook al weet of denk ik de meeste antwoorden wel te weten en vooral hoe mijn ouders over me denken dat ze hoe ik beZig ben met m'n kindjes en thuis het goed vinden.

En ook al weet ik dat je daar niet naar moet kijken en ik dat ook niet zo vaak doe spookt het soms toch door mijn hoofd... Misschien omdat ik zelf vind dat ik het soms allemaal niet goed genoeg doe? Of het excuus weer heb dat het allemaal ontzettend druk is met 3 kindjes en het huishouden enz?

Ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat ik ontzettend veel van mijn eerste liefde hou waar ik 3 geweldige pracht kindjes mee heb! En lieve en leuke ouders en schoonouders heb =)

7 jaar geleden

Dankjewel =) en ik doe zeker mijn best ook al vind ik het soms niet goed genoeg haha

7 jaar geleden

Dankjewel voor je lieve woorden =)

7 jaar geleden

Meid het huishouden met kindjes valt sowieso niet mee. Je doet je best neem ik aan meer kun je niet doen!!! Ik heb ook 3 kids (8 bijna 4 en 10 weken) en ik weet het is druk zat als thuisblijfmam

7 jaar geleden

Ach meid, die vragen hebben wij allemaal wel eens. Op jouw leeftijd woonde ik 2 jaar samen en dat viel onder werken en stappen, geen zorgen, niks. Dat huishouden deden wij met zijn 2 en even snel. Ik ben pas op mijn 25 ste moeder geworden. Vinden sommige ook nog vroeg. Ik vind het knap hoor. 3 kindjes op jonge leeftijd. Niet dat ik denk dat je het niet aan zou kunnen, maar je word zo door een vergrootglas aangekeken als je jong moeder word. Terwijl ik ook tegen die punten aanloop. Maak ik wel de juiste keuzes enz. Ik luister veel naar mijn moeder gevoel. Mijn oudste heeft adhd en krijgt hiervoor medicatie. Dit gaat super goed, maar ik vond hem toch te terughoudend in zijn doen onder medicatietijd. Nu dus besloten dit enkel op de schooldagen te geven. Op zijn vrije dagen een uitgelaten stuiterbal die je 3 straten verderop nog hoort praten. Ik geloof dat dit het beste is voor hem. Meestal als ik alleen ben ga ik mij zorgen maken, maar dan meer om andere dingen. Ieder huisje heeft zijn kruisje en overal is altijd wel iets. Zolang er maar iets is, want als er niks was is t voorbij. ( om lekker duidelijk te blijven) Hoe anderen over jouw en je huishouden denken is niet belangrijk, als ze het niks vinden komen ze maar niet langs toch. En geloof me je ouders en schoonouders zullen echt wel teots op je zijn, je hebt ze immers prachtige kleinkindjes gegeven.