Terug
Blog header image

Alleen lezen of toch ook maar bloggen

Mijn dubio van de laatste dagen.
Annemiek2
6 jaar geleden

Wat leuk om je blog zo te lezen. Ook ik ben lang onzeker geweest ook in het schrijven van blogs. Ik gooi er zo af en toe een blog in met genoeg verhaal om mijn frustratie kwijt te kunnen en te weinig om het aan iemand te koppelen. Ik kan je niet goed adviseren wat je moet doen. Wat je misschien wel kan helpen is door mijn blogs te lezen over NF1 Dit zijn er 3 en dat was niet makkelijk voor mij om openbaar te maken. Ik blog hier dus niet anoniem en soms is dat lastig, dan kan ik niet even lekker van me af typen en iemand op een bepaalde manier neer zetten. Maar toch is genoeg om aardige reacties te krijgen. Als mensen te ver gaan in hun reacties kun je ook de redactie mailen dat je deze reacties niet leuk vind en dat ze te grof zijn. Als je bepaalde blogs niet op facebook wil hebben kun je dat ook kenbaar maken maar of medeblogsters dit niet op socialmedia zetten is geen garantie. Als ik dat doe meld ik het of vraag ik het maar net wat voor blog of situatie het is. Natuurlijk kun je gewoon met de alledaagse en bijzondere dingen beginnen en afhankelijk daarvan kun je weer andere blogs schrijven. Als je het niet gaat proberen weet je nooit hoe het zal gaan. Heel veel plezier en wie weet gaan we wat meer van je lezen.

Kirstenimolnen
6 jaar geleden

Ik deel zeer persoonlijke dingen maar ben me wel bewust van wat ik deel. Ik vertel niet alles, niet wat ik niet wil delen. Er was ook een verhaal dat een jaar op mijn computer heeft gestaan. Het was toen nog te vers om te delen. Een jaar later was het ver genoeg om het wel online te zetten. Ik kreeg alleen maar positieve reacties en herkenning. De mensen die dichtbij me staan hebben het ook gelezen. Zij vonden het best lastig omdat er wel persoonlijke dingen in stonden. Maar ze begrijpen wel waarom ik het deel en dat het me ook iets oplevert. Je kan zelf het beste inschatten of het je iets op gaat leveren of dat je er alleen maar onzeker van word. Ik wens je veel wijsheid toe in je keuze, wat deze ook mag zijn. En misschien is het een idee om eerst wat alledaagse blogs online te zetten. Naar aanleiding van de reacties op die blogs kan je wellicht een betere inschatting maken. Hoe dan ook veel lees en wellicht schrijf plezier op mamaplaats.

nijn81
6 jaar geleden

Ik weet dat er ook veel mensen een apart pseudoniem aanmaken voor blogs over zeer persoonlijke zaken. Ik ben ook heel open over bepaalde dingen. Laatst was er wel iemand die zich herkende in een van mijn blogs, en daar heb ik toen wel even problemen over gehad.... Ik heb die blog toen verwijderd voordat ie nog meer schade aan zou richten... Soms ben ik iets te openhartig, aangestoken door de openhartigheid van anderen hier.

Anoniem
6 jaar geleden

Je kan ook gewoon kijken hoe het bloggen op zich je bevalt. Dan begin je gewoon met bloggen over leukere dingen en dan kan je gelijk merken of je schrijfstijl in de smaak valt. Als je bang bnet voor negatieve reacties zou ik zeker goed nadenken voor je bepaalde blogs plaatst. Iedereen heeft een mening en de een is hier wat harder in dan de ander. Ook hier op mamaplaats. Ik blog zelf niet over mijn verleden, maar daar heb ik ook geen behoefte aan. Succes met je keuze! :)

Daannhz
6 jaar geleden

Ook ik heb heel lang getwijfeld. Ik ben een aantal keer begonnen zonder de blogs te delen. Nu deel ik een heel persoonlijk verhaal. Deels als verwerking, deels om iets tastbaars te hebben. Ik doe het bewust openbaar omdat je extra goed nadenkt over hoe je dingen opschrijft. Bij mij kwam er een moment waarop ik wist nu ga ik beginnen. Als het moment daar is plaats jij ook je verhaal! En zo niet dan is het (nog) niet nodig. Vertrouw op je gevoel.

anoniem2017
6 jaar geleden

Ik blog niet te persoonlijke dingen, wel heb ik een mail naar mama plaats gedaan om te vragen of ze mijn blogs niet op fb willen zetten. Daar wil ik ze gewoonweg niet tegenkomen, omdat je hier nog normale reacties krijgt maar op fb de trent is zeik iedereen maar zo snel mogelijk af. En daarbij niet alles hoeven bekenden van mij weten. Aangezien hier de blogs openbaar erop komen, heb ik de persoonlijke dingen nooit geblogd. Wel lees ik veel en reageer ik wel vaak erg persoonlijk. Daarbij denk ik ook dat niet iedereen de reacties leest. Haha

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

Ik zal ze is lezen!

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

Ik denk dat ik idd maar is ga beginnen met minder heftige dingen.

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

ja dat risico is het idd... Maar aan de andere kant heb ik ook zo iets van het is wel de waarheid, ook al is die niet altijd positief

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

denk idd dat ik maar ga beginnen met leukere dingen.

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

Ja denk dat ik daarvoor ook maar ga bouwen op gevoel. Ik moet zelf sterk genoeg in mijn schoenen staan om het te durven.

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

Soms twijfel ik ook of mensen echt de reacties lezen. Ik iig vaak wel, ook vaak de reacties op andere blogs. Maar idd op fb word je soms echt 'afgeslacht'...

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hart, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon.. 

Anoniem
41 minuten geleden

Een nieuw jaar bijna. Met heel veel liefde voor mijn helden.