Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Alleen inkomsten van mijn partner! Redden we het ermee?

Mijn uitkering stopt en werk vinden is een ramp in deze tijd! Hoe kan ik mijn gezin nog alles bieden? Liefde is kosteloos maar voeding niet!

Ik weet ff niet waar ik het moet vinden, er valt nu een redelijk bedrag weg maandelijks! Ik kreeg 3 jaar terug geen contractverlenging en toen was ik 4maandjes zwanger van mijn eerste dus dan kom je ook niet gauw aan de werk, 1ste geboren en oeps 6weekjes erna zwanger van de 2de (voor t zingen de kerk uit helpt voor geen meter). Dus werken vinden lukte weer niet! Alleen maar afwijzingen, zelfs nu ze 2 en 1 zijn! Ik ken solliciteren maar geen ervaring de afgelopen 3jaar en opleiding heb je tegenwoordig ook nodig als je gewoon in een winkel wil gaan werken! Ik kan ook geen oppas vinden als ik niet weet wanneer ik kan werken! En zolang ik zelf thuis zit doe ik me eigen kinderen verzorgen! Maar nu vraag ik me af hoe buitenlandse mensen van alle kanten geld krijgen zonder iets te doen of de taal te spreken! Waar moeten wij dan geld vragen om onze kinderen het nodige te geven? Vaste lasten zijn betaald van mijn partners inkomen maar nu nog voeding en leven! Gelukkig gespaard om ff vooruit te komen maar dan???? Ik solliciteer me wezenloos maar elke keer afwijzingen word je onzeker van en humeurig! Het huis komt me al jaren op me af en echt intens geniet van mijn gezin gaat ook niet meer en voel me zelfs depri door deze situatie! Iemand die me weer positiviteit kan brengen???? Of ervaringen kan delen????

8 jaar geleden

Update ik heb werk, gisteren begonnen! Parttime baan, meer als genoeg met 2 kleine kindjes! Oppas? Was geregeld maar ja als t zover is komt men erop terug! Word me niet gegund een baan! Ben met plezier begonnen en ik ga door! Mijn oudste gaat van april ook na de peuterspeelzaal dus komt goed! Bedankt iedereen voor jullie steun, advies en hoop voor degene die in hetzelfde schuitje zitten/zatten hetzelfde geluk krijgen en vind! :*

8 jaar geleden

Hoi Cynthia, Is het geen idee om bbl te doen ergens, of is dit niet de oplossing. En als je dit zou gaan doen, zijn er dan familieleden en/of vrienden die je misschien kunnen uithelpen met oppassen. Het was maar een ideetje. Veel succes en voordat je werk hebt geniet lekker van je kids.

9 jaar geleden

Ik zie dat iedereen met het soort gelijke probleem zitten! Spirany mijn ww is afgelopen en bijstand kom ik net niet in aanmerking voor omdat mijn partner net ietsje teveel verdient! Ik ben nu gesetteld in het idee en ik blijf solliciteren en heb berekend dat we het moeten redden met de extraatjes wat we kunnen ontvangen! Zoals weer recht op zorgtoeslag, extra budget voor de kids en de tip aanrechtsubsidie! Als we daar recht op hebben en krijgen kunnen we eten en leven maar 0,0 extra's! Ik heb wel me positiever ingesteld want met negativiteit kom je er helemaal niet! Genieten van me kids en zuinig leven! Zo gaan we het redden in 2015!!!!!

9 jaar geleden

Waarom krijg jij geen uitkering? Je hebt altijd recht op ww afhankelijk van je dienstverleden, dit staat los van je partner hoor!