Snap
  • businesstrip
  • tweewekenweg
  • alleenmetmama

Alleen aan het roer

Papa is 2 weken op zakenreis in Singapore

Twee weken alleen thuis met de kinderen. Niek is collega's aan het trainen in Singapore. We wisten al enige tijd dat Niek weg zou gaan, de precieze datums waren alleen nog niet bekend. Ongeveer een week, misschien 1,5 week voor de vertrekdatum was het eindelijk duidelijk. 

Niek zou savonds om 9 uur vliegen vanaf schiphol. Ik wilde wel met de kinderen hem weg gaan brengen om te zorgen dat ze het besef hadden dat papa wel was werken, maar niet savonds terug naar huis zou komen. Dat was de eerste nachten ook best moeilijk. We hebben iedere avond video gebeld met papa om te zorgen dat ze nog steeds wel hun verhalen aan papa konden vertellen. 

Gezien Niek in het weekend heen vloog hadden de kinderen alle ruimte om mij uit te testen. Gelukkig was het snel duidelijk dat er niet veel zou veranderen ookal is papa er niet. Toen het ritme van de werkweek/ opvang week er weer in zat was het gelukkig rustiger in huis. Maar twee weken is echt lang voor zulke jonge kinderen. Tess herkende papa op de telefoon en kon gelukkig nog altijd lachen. Maar de jongens vonden het lastig dat ze papa niet even konden knuffelen, waardoor Naud soms met de telefoon aan het knuffelen was tijdens het videobellen. 

Ik moet zeggen dat ze vrij snel gewend waren, zelfs in de tweede week zeiden de jongens dat ze niet persee met papa hoefde te bellen voor het slapen gaan en konden ze ook zonder moeite lekker gaan slapen.  

Iedereen was door het dolle heen toen we papa op gingen halen op schiphol!