Snap
  • Mama
  • #meisjesmama
  • #bloggenmeteenmissie
  • #nietvolgenshetboekje
  • quarantaine

Alle ballen hooghouden... De quarantaine maakt het onmogelijk.

Want uit eindelijk zijn wij allemaal maar mensen, toch?

Ik hoor het mijzelf nog zo roepen nog geen half jaar terug.. 'Ik zou wel willen stoppen met werken, gewoon iedere dag lekker thuis met de meiden!'. Als ik ergens op terug ben gekomen de afgelopen weken, is het precies dat wel! Begrijp me niet verkeerd, ik geniet van de tijd met ze.. Maar hoe kan ik alle ballen hooghouden tijdens deze bizarre tijd? Want sinds een aantal weken ben ik fulltime mama, 24/7. Ja echt 24/7, want vorige week zijn wij ook nog eens verhuist dus bye nachtrust want de meisjes moeten wennen. Ook ben ik juf Marlinda, de meest stomme juf ever volgens mijn kleuter dochter (gelukkig vindt ze me wel de leukste mama, pfjieuw..). Daarbij draag ik ook iedere dag een politie pet en of rugby outfit om mijn kinderen elkaar niet te laten killen. Je begrijpt het, dit is natuurlijk zwaar overdreven maar wel exact hoe het voelt na een dag met de muiters. En nog even terugkomende op die verhuizing/verbouwing? Geloof me, dit raadt je niemand aan in deze tijd. Aangezien ik niet eens even een potje verf mocht halen met de meiden WANT niet met meer dan 2 mensen naar binnen, joeeeejoee... 

Wat mij dus het meeste snijd, is dat ik altijd overal perfect in probeer te zijn. Of het in ieder geval zo goed mogelijk te doen! Maar dit - kan - gewoon - niet. Ik kan niet mijn werk tevreden houden, het huishouden bijhouden, Vajen lesgeven, verhuizen & verbouwen en dan ook nog de leukste meest geduldige mama ooit zijn. En thats fine, zo ver ben ik nu wel. Gelukkig heb ik echt een super werkgever die ontzettend begripvol is en een man die heel erg betrokken is met de meiden. En over gelukkig gesproken? Gelukkig heb ik kinderen die het bloed onder me nagels vandaan halen in deze tijd. Die mij uitputten tot de max. Want mijn hart gaat uit naar alle mama's en papa's die een moord zouden doen om in mijn situatie te zitten. 

Je zult denken, Marlin waar gaat deze blog heen? Het gaat mij er voornamelijk om dat ik wil vertellen dat het oké is om even niet alles perfect te doen. En als je nu denkt: ja maar dat is toch logisch? Ja? Want ik denk dat wij moeders allemaal het gevoel herkennen van het 'altijd alles goed willen doen'. Maar het is oké om je werk een dag te laten liggen en je vol te focussen op de kids, want zij zijn het belangrijkste! Het is oké om het schoolwerk even een dag te laten liggen en in de tuin samen te genieten van een dag NIKS. Het is oké dat je huis een ontploft oorlogsgebied en je 3 overvolle wasmanden hebt staan die nog opgevouwen moeten worden. Want alle ballen omhoog houden? Dat is onmogelijk. En dat is OKE! 

Oh en PS..

Na dit alles ben ik best toe aan een moms-only vakantie.. Who is in?!