Snap

Aftellen na zwangerschapsverlof

Dinsdag moet ik weer beginnen na 12 weken zwangerschapsverlof. En oh wat zie ik daar tegenop. Ik heb wel zin om weer mijn werk te doen

Dinsdag moet ik weer beginnen na 12 weken zwangerschapsverlof. En oh wat zie ik daar tegenop. Ik heb wel zin om weer mijn werk te doen, maar om zo lang van huis te zijn wat een vreselijk voorruitzicht. Ik zit er echt enorm tegen aan te hikken en heb nog zooooooo geen zin om te gaan.

'S ochtends om 6 uur eruit, zorgen dat de laatste voeding op tijd gegeven kan worden zodat je zelf toch voldoende slaap krijgt. Hier waren we de afgelopen weken al mee bezig en dan ineens gaan je laatste 2 daagjes in en komt het allemaal zo dichtbij. Het feit dat ik ons meisje achter ga laten.

Gelukkig hoeft ze vrijdag pas voor de eerste keer een paar uurtjes weg. Mijn man werkt drie ploegen diensten en ik werk drie dagen in de week. Gemiddeld hebben we een keer per week iemand nodig die op haar past. En gelukkig heeft Tessa een hele lieve opa en oma, ome en tante, en een vriendin van mama die dat met alle liefde gaan doen en staan te springen om haar lekker een paar uurtjes voor zichzelf te hebben.

Maar dat wil niet zeggen dat het voor mij leuk is! Gelukkig heb ik in september een paar daagjes vrij en in oktober twee weken! Maar dinsdag komt erg dichtbij en dat is ook nog de dag na haar tweede prikjes ,ik hoop dat het goed gaat. Gelukkig is papa thuis en kan die met haar knuffelen. Ik hoop alleen dat ik wat nachtrust krijg maandag op dinsdag nacht want ze mag niet ingebakerd worden. Het is ook zo spannend allemaal!

10 jaar geleden

Sinds februari weer aan het werk en inmiddels net terug van 3 weken heerlijke vakantie met mn vriend en dochter. Ik vond het zelf ook lekker om weer terug te gaan werken, even je wereld weer wat breder maken. Houd ontzettend veel van onze kleine meid en vermaken ons prima met zn 2tjes of 3tjes als papa niet hoeft te werken, maar je wereldje wordt wel stukje kleiner meer in de zin dat je niet zoveel meemaakt ondanks dat je wel dingen gaat doen. Werken is voor mij bezigheidstherapie ;p Moet ook wel bedenken dat het ook nog wel even duurt voordat al je zwangerschapshormonen weer uit je lichaam zijn, kan zijn dat je nu anders reageert dan dat je normaal zou doen. Wel fijn dat je het werken positief hebt ervaren en wat fijn dat papa de luxe heeft van 2 papadagen dat is ook voor hem genieten!

10 jaar geleden

Ik heb gisteren voor het eerst gewerkt, het vertrekken en aankomen op het werk was wel even moeilijk, vooral toen ze allemaal vroegen hoe het was en of ik het moeilijk had kwamen de tranen. Maar eigenlijk ging de rest vanzelf! Vind het eerlijk gezegd wel lekker om weer te werken, iets anders aan je kop :-) Helaas kan ik niet gaan lunchen thuis tussen de middag. Vrijdag hoeft ze voor het eerst pas naar de oppas en dat zijn opa en oma dus dat komt wel goed daar ging ze al eerder heen. Tot nu toe heeft papa 2 papa dagen gehad! Ben je al lang aan het werk? Lekker is dat he die vertrouwde oppas, als die er niet waren!

10 jaar geleden

ben je vandaag nu voor het eerst gaan werken of volgende week dinsdag? Als het vandaag was: HOE WAS HET GEGAAN? ik heb er persoonlijk nooit zoveel moeite mee gehad, ik heb ook een supervertrouwde oppas en als ik aan het werk ben dan ben ik ook daar mee bezig. Oppas weet wat ze doet en moet doen als er wat is en bij nood ben ik gewoon bereikbaar. misschien scheelt het bij mij ook dat ik dr in mn pauze gewoon kan zien (dan lunchen we saampjes). Wat fijn dat jullie het qua werk en zo weinig opvang eigenlijk zo goed kunnen regelen, dat moet ook maar net kunnen.