Snap

Af en toe zie ik het be

Ik hou van mijn kind, hij is mijn alles. Ik geniet van hem, vind het fantastisch met hem, ben super trots op hem, maar ik ben zo moe.

Ik vind het heerlijk om moeder te zijn. Elke dag kan ik me kapot lachen om/met mijn zoon. Elke dag ontdekken we samen weer nieuwe dingen. Elke dag vind ik weer een heerlijk avontuur met zoonlief.

Maar o wat vind ik het soms toch zwaar, zo in me eentje. Ik werk, ik probeer een huishouden te runnen en voed me kind op. Tijd voor mezelf heb ik al een jaar niet gehad. Tuurlijk wist ik dit van te voren en ben zeker niet zielig. Maar toch, ik kan jaloers zijn op die stelletjes die elkaar kunnen afwisselen. Die samen kunnen overleggen over de opvoeding. Waar 1 tegen de ander savonds kan zeggen, kook jij vanavond even voor ons? Lees jij vanavond even een verhaaltje voor? Doe jij hem vanavond even in bad?

Nogmaals vind mijn mannetje fantastisch en geniet vollop van al deze momenten, maar af en toe zou het toch fijn zijn om even de taken over te dragen aan iemand anders. Even niet meer in me eentje alle verantwoordelijkheid te hoeven dragen. Even niet meer in me eentje overal aan te moeten denken. Heel even nergens aan te hoeven denken, opladen daarna en weer 110% top moeder kunnen zijn. 

7 jaar geleden

Dank jullie voor de reacties! En eerlijk, fijn om te horen dat ik niet de enigste ben met dit gevoel af en toe. Komen inderdaad snel vast betere tijden!

7 jaar geleden

Herkenbaar! Ondanks dat je niet anders zou willen en het met liefde doet, zou het toch fijn zijn om het samen te doen, of sommige taken afentoe los te kunnen laten. En afentoe mag je dat best even hardop zeggen.. Sterkte en bedenk maar zo; betere tijden komen!

7 jaar geleden

Je gevoel herken ik. Ik doe het meeste ook alleen omdat mijn man zulke wisselende en vaak late diensten heeft. Zorgen voor een kleine is gewoonweg vermoeiend. Ik vind dit absoluut niet zeuren hoor. Waarom zouden we als ouders onder elkaar niet zo af en toe kwijt mogen dat het ook zwaar is?!