Snap
  • Mama
  • anticonceptie
  • taboe
  • vrouw
  • gynaecoloog
  • ziekenhuis
  • #mirenaspiraal

Eerlijk over menstruatie

Bloedverlies, gynaecoloog en spiraal


Ongesteld zijn een normaal vrouwelijke maandelijks terugkerend evenement. Om het zomaar te noemen.

Voor de 1 is het een piece of cake. En voor de ander de hell op aarde. Waar de 1 een paar spetters tor helemaal niks heeft. Kan een ander zulke heftige bloedverlies hebben dat zelfs bloedarmoede kan optreden. 

Zelf zit ik er tussen in ookal ligt bloedarmoede ook bij mij helaas op de loer. En is het iets wat onder controle moet blijven bij de arts. 

Bij mij is het helaas niet de paar spetters. Of de paar dagen per maand. Nee het is bij mij 3 weken bloedverlies en als ik een beetje geluk heb een week niet. En het doet helaas ook mega pijn. En hoewel een beetje pijn erbij kan horen mag het niet zoveel pijn doen dat het je leven beïnvloed.

En dan is het verstandig om een arts op te zoeken. Zo deed ik dat ook 3 weken geleden ging ik eindelijk naar de huisarts. Na al ruim een jaar misschien wel 2 jaar met steeds erger wordende klachten rond te lopen. Ik werd door verwezen naar de gynaecoloog. 

Waarna ik vandaag eindelijk bij de gynaecoloog mocht komen. Ok 3 weken is niet heel lang maar wel als je niet weet of er überhaupt iets mis is. Je haalt toch de engste dingen in je hoofd. Bij de gynaecoloog kwam ik om mijn spiraaltje te verwijderen en om mijn klachten te bespreken. 

We bespraken endostromie. De kans bestaat dat ik endostromie heb maar ookal zou ik dit hebben is aangezien mijn verleden met buikoperaties niet een optie om dit operatief te behandelen. Maar wat zijn dan de opties. De gynaecoloog antwoorden mij toch anticonceptie. Ookal wilde ik daar vanaf. Blijkbaar helpen de hormonen ook om de symptomen te verminderen. Na een goed gesprek toch besloten dus weer een nieuwe spiraal te plaatsen. En te kijken of dit werkt. En als het over een half jaar niks verminderd gaan we kijken wat we dan kunnen.

Dus tot die tijd maar weer proberen. En hopen dat het werkt. En dat de gynaecoloog gelijk heeft.



1 jaar geleden

Ik hoop dat een spiraal de oplossing is voor jou! Ik ben benieuwd!

1 jaar geleden

Fijn dat je hier zo open over bent!