Snap
  • Mama
  • #mom
  • #moederschap
  • #jongensmama
  • #jongemoeder
  • #boysmom

8 Jaar Moederschap

Wat ik leerde in 8 jaar moederschap

Ten eerste, ik ben nieuw hier! Dus ik zal me even kort voorstellen. Mijn naam is Julia Gerrits 29 jaar. Ik heb al 11 jaar verkering met mijn lieve Antoon en samen zijn wij de ouders van Rafael (8) en Peter (3) Rafael is afgelopen zondag 8 jaar geworden en hierover gaat mijn eerste blog. In het dagelijks leven werk ik als fitness-instructeur op de sportschool en heb ik mensen online met een gezonde levensstijl.

Gisteren was het zover.. Mijn oudste zoon werd 8 jaar oud. Op de een of andere manier een emotionele mijlpaal. Acht jaar, dan ben je zo groot! Dan ben je bijna een tiener. Automatisch ga je dan denken over de afgelopen acht jaar. Ik was 21 jaar toen ik Rafael kreeg. Dat is natuurlijk harstikke jong. En het moederschap was voor mij nog een grote waas. Toen Rafael voor het eerst in mijn armen lag werd ik overmand met een soort ongerustheid. Ineens besefte ik dat dit kleine mannetje totaal afhankelijk zou zijn van mij. 

Die ongerustheid bleef ook de eerste dagen na zijn geboorte. Ik weet nog dat ik nachten niet geslapen heb omdat ik continu in de wieg wou kijken of alles wel goed met hem ging. Ik kreeg zelfs van tijd tot tijd een paniekaanval. Het gevoel dat ik het niet goed genoeg zou doen of niet volwassen genoeg was raakte me vaak. 

Ik denk dat dit nooit veranderd. Of je nou moeder bent van 1 kindje, 2 of meer. Of je nou nog maar net moeder bent geworden of al een hele poos. Die ongerustheid blijft. Vroeger was ik ongerust of ze niet stikten in een stukje appel. En nu vind ik het doodeng als Rafael alleen naar de speeltuin loopt. Want kijk hij wel goed naar links en rechts? En steekt hij zijn hand wel uit met het fietsen.

Peter is pas geboren toen Rafael al 4,5 jaar was. En of ik om Peter minder bezorgd was? Absoluut niet! Of ik zekerder was in het moederschap. Ja dat wel! Als ik nu terug kijk was 21 wel een beetje jong. De leeftijd die ik bij Peter had was voor mij iets beter geweest. Natuurlijk heb ik nooit spijt. Het jong moeder worden overkwam mij gewoon. En ik merk dat ik hier nu de vruchten van pluk. Want ja ik spring nog met mijn kids op de trampoline en ik hou ze ook nog bij als ze er vandoor rennen. Wat ik vooral heb geleerd in acht jaar moederschap. Is dat er geen goed of fout is. Iedereen beleefd het moederschap anders, en ieder doet het op zijn eigen manier.

Het lijkt me geweldig om de ervaringen van andere moeders te lezen op deze mooie mamaplaats en het is natuurlijk te leuk dat er een plek is om alles met andere moeders te delen! 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij juliagerrits22?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.