Snap
  • Mama
  • gezin
  • energie
  • duurzaam
  • besparen
  • hypotheek

7x tips om energie te besparen!

Dit kan je zomaar €250 per jaar opleveren

Meer geld overhouden om leuke dingen te kunnen doen met je gezin. Wie wil dat niet? Met deze tips van SNS, aangevuld door jullie eigen tips, kan je zomaar €250 per jaar besparen! Benieuwd hoe? Lees snel verder:

Energiebesparende tips

1. Een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat neemt een aantal taken van je over zodat je er niet continu aan hoeft te denken. Zoals de naam al zegt, is de slimme thermostaat een zelflerende thermostaat. Zo leert het apparaat bijvoorbeeld je weekritme en weet daardoor wanneer je thuis bent en wanneer je niet thuis bent. Op die manier staat de verwarming nooit onnodig aan overdag!

Wij hebben een slimme thermostaat. Onze verwarming staat op 19 graden en schakelt automatisch uit wanneer we weg gaan als we het vergeten!

2. Bedek de radiator met radiatorfolie

Hangen je radiatoren tegen een niet-geïsoleerde buitenmuur? Bedek de achterkant van de radiator met speciale radiatorfolie. Zo voorkom je dat de warmte weer snel het huis verlaat en kun je makkelijk €25 per jaar besparen!

3. Haal apparaten uit het stopcontact

Wanneer je thuis om je heen kijkt, dan zie je vast wat opladers en andere apparaten in het stopcontact zitten die niet gebruikt worden. Als je dit ziet, haal ze uit het stopcontact! Ook al zit er geen apparaat aan, het verbruikt wel (onnodig) stroom. Door dit te doen kun je wel €60 tot €90 per jaar besparen!

4. Zet de verwarming 's nachts op 15 graden

Door de verwarming ’s nachts omlaag te draaien, bespaar je gemiddeld €80 per jaar. Heb je vloerverwarming? Zet je thermostaat dan op 17 of 18 graden, anders duurt het opwarmen te lang.

5. Was op een lagere temperatuur

Wist je dat je was op 40 graden net zo schoon wordt als op 60 graden? Het kan je ook nog eens €20 per jaar schelen.

6. Isoleer het dak

Een dak zonder goede isolatie is een van de grootste energieverspillers in het huis. Met een goede dakisolatie bespaar je makkelijk honderden euro's aan stookkosten per jaar!

7. Energiezuinige apparatuur

Door te investeren in energiezuinige apparatuur, kan je energierekening flink omlaag gaan. De drie meest energievretende apparaten in huis zijn: de koelkast, verlichting en computers. Op verlichting kun je makkelijk besparen door LED-lampen aan te schaffen.

Financiering

Om je huis energiezuinig te maken moet je soms wel wat investeringen doen. Zoals voor het aanschaffen van een duurzame cv-ketel, om je huis te isoleren of om energiezuinige apparaten aan te schaffen.

1. Spaargeld

Heb je wat spaargeld achter de hand? Dat is altijd handig. Maar is het ook echt een goed idee om dat te investeren in het energiezuinig maken van jullie huis? Check het hier!

2. Hypotheek

Ga je binnenkort een huis kopen? En wil je een energiezuinig huis? Dan kun je onder voorwaarden tot €9.000 extra lenen! Meer weten over de mogelijkheden, risico’s en voorwaarden? Een adviseur kan je er alles over vertellen.

3. Duurzaamheidslening

Met een duurzaamheidslening leen je geld bij je eigen gemeente. De lening is speciaal bedoeld om energiebesparende maatregelen voor je huis te financieren. Je kunt, als je voldoet aan de voorwaaren, tot €25.000 lenen, met een looptijd van 10 tot 15 jaar.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden en risico's? Klik hier!

Sponsored: Dit artikel is geschreven in opdracht van SNS maar is door Mamaplaats samengesteld. 

5 jaar geleden

Hoi Bibi, Wat naar die onzekerheid tijdens je zwangerschap! Ik ben geen gyneacoloog en ik kan geen diagnoses stellen, maar ik raad je aan om even op de website www.vasaprevia.nl te kijken. Dit om na te gaan of je jouw situatie hierin herkent en bij twijfel je gyneacoloog hierover te benaderen. De website is opgericht door de Vasa Previa foundation. De meiden van deze foundation zijn heel toegankelijk en kundig. Ze werken veel samen met de vereniging van gynaecologie. Ze zijn ook te benaderen via de Facebook pagina Vasa Previa Nederland. Succes! Ik hoop op goed nieuws voor jullie in de komende tijd, maar ik denk dat het wel belangrijk is om dit het even te onderzoeken. Hier helaas midden in het traject van Vasa Previa en ik herken het een en ander, maar nogmaals: ik ben geen gyneacoloog ?