Snap
  • Mama
  • verandering
  • mezelfterugvinden
  • trauma's

#72 Komt er nu eindelijk verandering? Het roer om!

Ik ben weer een tijd afwezig geweest, want het ging niet zo lekker. En wilde niet steeds alleen maar van die zeikblogs plaatsen.. Inmiddels besloten de pil niet meer te gaan slikken na mijn stopweek (waar ik nu inzit).. weg met die hormonen. Kijken of ik daar van opknap. Vandaag even naar het strand geweest (en toen die 1,5 mtr niet meer te doen was zijn we meteen weggegaan hoor) , maar.. er veranderd iets, hier mijn 'openbaring'..

Ruim 2 jaar geleden ging ik door de grootste hel uit mijn leven...

Ik verloor mijn dochter na een aantal zenuwslopende maanden van angst en onzekerheid.

Daarna ben ik veranderd, en niet ten goede. Ik worstel met mezelf, nog steeds, vind het leven zwaar en ben erg negatief en blijf erg 'hangen' in het verleden. Inmiddels al zoveel geprobeerd om hier weer uit te komen, het lukt me niet.

Ben 2 dagen geleden terecht gekomen bij de praktijkondersteuner van de huisarts. Nog niet meteen een klik, maar ze ziet alles en luistert echt! Ze wil me gaan helpen, met alles! Alles van de afgelopen 12 jaar (12 jaar ja!) Met de start van het verwerken van mijn toenmalige relatie waar ik op ieder gebied mishandeld ben door hem. Ik was 16.. Door dingen die zij zei ging ik meteen nadenken en vielen er al een aantal dingen op zijn plek, meteen al! Ook gaat ze me proberen te helpen met.., nou ja. Alles wat erna volgde. Ook het besef vd week dat mijn 3 kinderen alle3 levensbedreigend ziek zijn geweest. De oudste met 3 mnd een hersenvliesontsteking, de middelste was ik tijdens de zwangerschap al aan het vergiftigen (zwangerschapscholestase) en dan Anouk.. die helaas door haar pks niet ouder werd dan 9,5 week.

Maar vandaag, ik weet het niet waardoor..

Maar ik heb weer een deel van mijn eerdere zelf gevonden, van mijn eigen ik.

Ben met de jongens naar het strand gegaan, ik was opgewekt, vrolijk en had geduld met ze. En ik besefte me, dit is hoe ik wás!

En dit is vooral wie ik weer wil zijn!

We gaan door, dit gevoel wil ik vasthouden en weer steeds verder uitbreiden. Anouk had ook niet zo'n depressieve moeder willen hebben, dit is niet wat ze wilde zien. Maar vandaag, kleine meid.. Er is een verandering, eindelijk!

Ik ga jou trots maken, en er zijn voor je grote, stoere broers! We maken er wat van!

3 jaar geleden

Ow de pil is een rothormoon weet er alles van. Daarom ben ik na de zwangerschappen er ook mee gekapt, had bijna ook dagelijks hoofdpijn en werd er toch heel negatief van bah. Beste beslissing die ik gemaakt heb. Probeer niet te streng voor jezelf te zijn, wij mama's hebben het vaak al moeilijk, en ik snap zo goed dat je niet alleen maar wilt klagen...Ik heb de afgelopen maanden ook veel sh*tmomenten gehad, maar je gaat echt niet alles delen online. You go girl 😁

3 jaar geleden

Sterkte en doorzetten, het lukt je!!!

3 jaar geleden

Jij komt er wel, je hebt de juiste instelling, maar niet alles gaat van vandaag op morgen, dus wees niet te hard voor jezelf!!! Liefs D xxx