Snap
  • Mama

#7 Speelgoed goedkoop kopen.

Bij kinderen hoort nou eenmaal speelgoed. Maar hoe doe je dat met een klein budget?

Het hoord er eigenlijk bij tijdens de opvoeding, speelgoed en/of spelletjes. Je hebt verschillende soorten speelgoed en spelletjes en dus verschillende kosten. Je kunt het natuurlijk zo duur maken zoals je zelf wilt.

Een van de beste tips die ik je kan meegeven, en je die waarschijnlijk al kent, is; koop het 2dehands! Zowel op rommelmartken als in een 2dehands winkel of online! Het scheelt zo'n partij met geld als je speelgoed en/of spelletjes 2de hands koopt. Denk daarnaast ook of je kind het echt "nodig" heeft. Heeft je kind bijvoorbeeld al bakken met bouwstenen, dan heeft een extra set geen meerwaarde. Denk gewoon goed na voordat je wat koopt en koop het 2dehands of in ieder geval in de reclame. 

Mocht je nog wat jongere kinderen hebben dan is de Speel o Theek ook een geweldige oplossing! Je betaald voor een jaar een klein bedrag aan abonnementsgeld en daarnaast vaak een klein bedrag voor speelgoed dat je dan een X aantal weken mag lenen. Zo heb je en geen hoge kosten van speelgoed waar ze misschien niet mee doen en je hebt geen huis vol met rondslingerde spullen!

Wij zijn ook lid geweest van een speel o theek, vooral voor de spelletjes, en zijn er zeer tevreden over! Echt een aanrader, zeker als je meerdere kinderen hebt.

Hoe denken jullie over 2dehands speelgoed en/of spellen?

xx Just a (single) mommy