Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

6x Zeg dit niet tegen een mama met een autistisch kind

Vandaag kreeg ik weer een: "Ze groeit er nog wel uit!" naar m'n hoofd gepraat. Nee. Ze groeit er niet uit.

Neem deze blog aub met een korreltje zout :-)


1."Ik las laatst een boek en ik denk dat jij jouw kind daarmee heel erg kan helpen!"
Geloof mij, ik heb zo veel boeken hierover gelezen.

2. "Oh, maar mijn kind doet dat ook!"
Dat kan. 

3. "Ze ziet er zo normaal uit."
Hoe dacht je dan dat ze eruit zou zien?

4. "Oh, het spijt me zo erg."
Waarom? Ik vind het niet erg. Waarom jij dan wel?

5. "Weet je het zeker dat het autisme is? Dokters tegenwoordig geven al voor alles een pilletje of diagnose."
Ja, dat weet ik zeker. Loop anders even een dagje in mijn schoenen? Dan zie je heel snel een verschil.

6. "Denk je dat ze ooit liefde/werk zou vinden?"
Dit is altijd een moeilijke vraag. Je gunt je kinderen altijd alle liefde in de wereld, maar niet als mensen alleen kijken naar haar minder goede kanten.

Natuurlijk zeggen de meeste hele lieve en behulpzame dingen! En ze bedoelen het allemaal goed :-)

8 jaar geleden

De meeste zijn gewoon om enkel de negatieve benamingen te noemen die aan je kind haar diagnose hangen. Ook heb je nooit gelijk als ze wel de diagnose hebben maar afwijken van wat de meeste mensen er onder verstaan. Dan heb je nog die mensen die er geen ervaring mee hebben en denken dat wat op onternet staat de hele waarheid is. Maar in het echt is het zoeken, zoeken zoeken, vinden en weer aanpassen, je opvoedingsnormen bijstellen en kijken naar wa goed is voor jouw kind. En het is niet met 1 pil opgelost, de dosis is ook niet constand hetzelfde, je moet op blijven letten of jij je kind haar eigen persoontje nog vind, ondanks de medicatie. Het zijn keuzes die je moet maken, soms lastige, maar die je altijd zelf met de nodige onderzoek, lang praten , twijfelen en uiteindelijk een knoop doorhakkend hebt gemaakt en als je er niet tevreden over bent die weer bijsteld. En ja je wilt dan niet horen van ow maar misschien moet je dat boek eens lezen of ik heb op tv gezien.... Ja dat heb je zlf waarschijnlijk ook. Je loopt al bij kinderartsen die ervoor geleerd hebben ( maar er misschien weer niet met een thuissituatie in zitten, misschien ook wel dat heb ik onze kinderarts nooit gevraagd). Wanneer wel advies geven. ( als er zelf om word gevraagd) Hier een stempel adhd ;) bij de oudste. Snap wel dat het erg irritant is.

8 jaar geleden

Ohja dat werk is helaas nooit gelukt. Hopelijk in de toekomst wel!

8 jaar geleden

Heel herkenbaar! Nou met vallen en opstaan, heb ik toch liefde mogen vinden en zelfs mama mogen worden! Ik zal nog wel een keer een blog schrijven hoe mijn gevoel is veranderd sinds ik mama ben geworden!

8 jaar geleden

Een ander weet altijd het beste hoe je met je eigen kinderen om moet gaan, dat weet je toch? ;)