Snap
  • Mama
  • beauty
  • make-up
  • mamaplaatscollab
  • gezichtsverzorging
  • douglas

6x favoriete beautyproducten van de Douglas

Make-up & gezichtsverzorging

Na mijn opleiding schoonheidsspecialiste en internationaal make-up artist wilde ik ook heel graag aan de slag in die sector. Maar dan liever niet als schoonheidsspecialiste, want tijdens mijn opleiding had ik geleerd dat mijn passie toch echt bij make-up lag. Ik vond een baantje bij de Douglas, vlak voor de december maand. De drukste, meest chaotische, maar ook de leukste maand om in een winkel te staan. 

Helemaal in een winkel als Douglas, die dan prachtig versierd wordt en waar toch een groot deel van de december cadeautjes gehaald worden. Bij Douglas staat service voorop. Ik deed trainingen om de merken en producten te leren kennen, zodat ik klanten goed kon adviseren, ik leerde mooi inpakken en ik leerde over alle geuren. Dat laatste vond ik misschien nog wel het allerleukste, omdat dat zo nieuw was voor mij. 

Nog steeds is Douglas een winkel waar ik heel graag kom, en waar ik goede herinneringen aan heb. Ik heb door mijn opleiding heel veel producten liggen, maar kom voor mijzelf toch vaak terug op een aantal producten die ik al jaren gebruik. In deze blog deel ik graag een paar van mijn favoriete producten met jullie die je bij Douglas kan kopen. 

Snap

1: Anastasia Beverly Hills Wenkbrauwen Brow Powder Duo + MAC Small Angle Brush.

Voor mijn wenkbrauwen gebruik ik het liefst een poeder, sinds kort die van Anastasia Beverly Hills in de kleur taupe. Ik breng die aan met een wenkbrauwkwastje van Mac Cosmetics. Ik gebruik dit kwastje al jaren, dus het nummer is er inmiddels afgesleten, maar dit is de 263. Hiermee kan ik de strakste lijnen zetten en daardoor is hij ook fijn om bijvoorbeeld een eyeliner mee aan te brengen. Het wenkbrauwpoeder geeft een hele mooie en natuurlijke look en blijft bij mij ook goed zitten. Er zitten twee kleuren in en ikzelf vind het mooi om de lichte kleur te gebruiken bij de aanzet en dat te laten overlopen in de donkerdere kleur.

2: MAC Eye Shadow in de kleur Blanc Type

Van de kleur Blanc Type van Mac Cosmetics was ik jaren geleden, tijdens mijn visagie opleiding, helemaal fan. Dit is denk ik ook de enige Mac oogschaduw die ik helemaal opgemaakt heb. Nu was ik benieuwd of ik hem nu nog steeds zo mooi zou vinden, dus ik heb hem onlangs opnieuw aangeschaft. En ja, ik vind hem nog steeds net zo mooi! Eigenlijk is het een hele basic matte crème kleur, maar die echt perfect is als highlight in de binnenste hoeken van je ogen. Naast highlighter gebruik ik hem ook graag over mijn hele ooglid met een bruine kleur in de arcadeboog.

3: MAC Mineralize Blush in de kleur Warm Soul

Ook dit is weer zo’n product dat ik opnieuw gekocht heb en al jaren met veel plezier gebruik. Van alle blushes die ik heb, is dit echt de kleur die eigenlijk altijd kan. Bij iedereen en bij elke look. Warm Soul is zoals de naam al zegt een warme perzikachtige kleur. Er zit een glittertje in, die op de huid helemaal niet glitterig oogt, maar juist heel natuurlijk en zorgt voor een mooie glow.

Mijn favoriete make-up kwasten komen allemaal van MAC of Real Techniques.

Snap
Snap

4: Tan-Luxe The Face Illuminating Drops Light/Medium

Dit is al twee winters lang het product waar ik niet zonder kan. Deze druppels van Tan-Luxe meng je met je favoriete dagcrème en geven je zo een perfect natuurlijke teint. Ik ben van mijzelf heel bleek, al helemaal in de koude maanden, dus dit laat mij er net wat gezonder uitzien. Je kan zelf doseren hoeveel druppels je gebruikt. Ik meng er vaak 2 of 3 door mijn crème en heb dan na twee dagen het gewenste resultaat, vervolgens gebruik ik het een paar dagen niet tot ik weer denk dat het nodig is.

5: Embryolisse Crème Hydratante à L'Orange Gezichtscrème

Dit is een dagcrème die ik al jaren heb willen proberen, maar waarvan het er maar niet kwam. Bijna elke visagist had de Lait-Crème Concentré in zijn/haar kit zitten en zweerde erbij. Ik weet nog dat hij toen nog wat moeilijker te verkrijgen was, maar tegenwoordig shop je hem dus gewoon bij Douglas. Ik heb zelf nu voor een andere variant gekozen, namelijk de Hydratante à L’Orange gezichtscrème die vol vitamine C zit.

Dit staat er bij het product:

Hydraterende crème vol vitamine C. Dit geconcentreerde product revitaliseert, hydrateert en is rijk aan vitamines, waaronder vitamine C. Crème hydratante à l’orange zorgt voor een veerkrachtige, verfriste huid die optimaal gehydrateerd is.

Zelf gebruik ik hem nog niet lang genoeg om echt te kunnen zeggen wat hij op de lange termijn met mijn huid doet, maar voor nu kan ik wel zeggen dat hij heel fijn aanbrengt, mijn huid na aanbrengen zacht aanvoelt en dat het inderdaad een hele fijne basis is voor onder make-up!

6: The Ordinary Lactic Acid 10% + HA 2% Gezichtspeeling

The Ordinary verkoopt gezichtsproducten voor hele vriendelijke prijzen. Dit kan omdat ze weinig investeren in verpakking en marketing, en daardoor juist meer budget overhouden voor de werkzame stoffen in hun producten. Ik zelf gebruik de Lactic Acid 10% + HA 2% gezichtspeeling. Dit is een exfoliant met melkzuur en hyaluronzuur. Het melkzuur verwijdert dode- en droge huidcellen, en hyaluronzuur zorgt ervoor dat vocht beter kan worden opgenomen door je huid. Dit product werkt daardoor goed voor dofheid, droge huid, donkere vlekjes, hyperpigmentatie en oneffenheden.

Dit waren een paar van mijn favoriete producten, ik ben ook heel benieuwd naar die van jou?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Douglas.

3 jaar geleden

👍