Snap
  • Mama
  • duurzaam
  • #ad
  • haarverzorging
  • ThinkOutsideTheBottle
  • FoamieBenelux

6x de allerfijnste plastic-vrije beautyproducten die echt verschil gaan maken voor je gezicht, lichaam én haar

Je kent het misschien wel: na het eerste gebruik van je gloednieuwe fles shampoo lijkt je haar of lichaam een stuk droger dan je gewend bent. Wat is dit nou? Vaak hoor je dat dit te maken heeft met de 'overgangsperiode' en dat je haar of lichaam hier even aan moet wennen. Veel producten die vandaag op de markt komen, zijn gebaseerd op zeep, gebruiken dierlijke vetten en hebben een hele hoge PH-waarde (veel hoger dan jouw eigen huid). Dit resulteert er soms in dat je huid of haar uitdroogt. Wij hebben een lijstje gemaakt van onze favoriete beautyproducten (100% plastic-vrij, vegan, PETA-approved én vrij van onnodige ingrediënten) van Foamie. 

En vergeet niet onderaan het artikel te kijken voor een hele fijne kortingscode!

Maak jouw badkamer plastic-vrij én geef zo de aarde een glimlach!

1. Shampoo bar voor pluizig haar

Ben je al een tijd opzoek naar een wondermiddel om je pluizige haar onder controle te krijgen? Deze shampoo bar van Foamie met arganolie is speciaal ontwikkeld voor pluizig en droog haar. De bar is zonder alle hardnekkige, onnodige ingrediënten die je haar vaak extra droog maken. Plaats de bar onder stromend water, wrijf deze tussen je handpalmen om schuim te creëren of gebruik hem direct op je haar, even goed aanbrengen en uitspoelen en that's it! De bar hang je vervolgens op, zodat deze kan drogen voor je volgende wasbeurt. Sowieso een goede tip voor droog en pluizig haar: probeer je haar eens wat minder vaak te wassen dan iedere dag.

Snap

Shop de shampoo bar voor pluizig haar hier!

Ander haartype of benieuwd naar alle shampoos, conditioners en droogshampoos? Shop dan alle haarverzorging hier!

2. Deodorant

48 uur fris de dag door? Deze deodorant stick biedt een langdurige en rijke verzorging met gepatenteerd magnesiumcomplex en heeft een frisse bloemengeur voor een langdurig fris gevoel. Het actieve magnesiumcomplex controleert de groei en de activiteit van bacteriën, biedt een doeltreffende bescherming tegen lichaamsgeur en absorbeert zweet en talg. De stick is heel fijn te gebruiken, en ook heel handig voor onderweg of op vakantie. 

Snap

Shop de deodorant hier!

3. Droogshampoo

Die extra dag doorkomen, maar toch je haar een opfrisbeurt willen geven? Droogshampoo! En dan natuurlijk het allerliefst eentje die 100% plastic-vrij, PH-neutraal en vegan is, waardoor deze niet schadelijk is voor je haar. Hoe te gebruiken? Eerst even goed schudden, dan over je handen verdelen of direct op je haarlijn aanbrengen en inmasseren met de vingertoppen. Daarna hoef je het alleen nog maar in model te brengen.

Snap

Shop de droogshampoo hier!

4. 2-in-1 Kids bars

Hoe schattig? Het plastic-vrije schuimfeest voor je kids! Speciaal voor de gevoelige kinderhuid met biologische amandelolie, vochtinbrengende aloë vera en vitamine B5. Activeer de bar met water en wrijf tussen de handen om schuim te creëren. 

Snap

Shop de 2-in-1 Kids bars hier!

Geen gedoe meer met glibberige bars onder de douche! Hang de Foamie bars gemakkelijk op in je badkamer dankzij het katoenen koord.

5. Bodybutter

Deze lekker verzachtende verzorging met rijke sheaboter, havermelk en papaja voor een soepele huid. Door de stick kun je gemakkelijk op elke gewenste plek je huid hydrateren, zonder te kliederen of onnodig je creme te verspillen. Je kunt de stick direct op je huid aanbrengen.

Snap

Shop de bodybutters hier!

6. 3-in-1 Men Bar (hair, body, face)

Alles in één bar: van top tot teen schoon en fris! Deze speciale men bar heeft een hydraterende en intensieve reiniging met plantaardige oliën, cacaoboter en geactiveerde houtskool. Natuurlijk is de Foamie Body Bar 100% veganistisch, PETA-Approved en vrij van parabenen, siliconen, kleurstoffen, sulfaten, nanodeeltjes en andere icky dingen die je haar en huid niet nodig hebben.

Snap

Shop de Men Bars hier!

#ThinkOutsideTheBottle

Zin om jouw badkamer stapje voor stapje volledig plastic-vrij te maken? Met deze beautyproducten help je de planeet een handje én verzorg je je eigen lichaam en haar ook nog eens extra goed. Benieuwd naar het hele assortiment? Gebruik de kortingscode 'MAMAPLAATS15' voor 15% introductiekorting op alles van Foamie via deze link!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Foamie.

Snap
's avatar
2 jaar geleden

Een bar tegen pluizig haar. Ideaal voor de komende seizoenen. Ik ben heel benieuwd of deze goed werkt 👍

's avatar
2 jaar geleden

Ziet er ontzettend leuk uit en goed voor het milieu tegelijk 😃

's avatar
2 jaar geleden

Heel erg benieuwd naar de droogshampoo

's avatar
2 jaar geleden

Wat een super initiatief om minder plastic te gebruiken! 😁 👍

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.