Snap
  • Mama
  • Nieuws
  • Voeding
  • post_picture

Recept: Aubergine snack stick

Inspiratie om met aubergines aan de slag te gaan!

Aubergines, wat doe je daar nou mee? Koken kan niet, dus wordt het bakken of grillen, eventueel in een lasagne gooien, maar meer dan dat kon ik niet verzinnen. Dus speurde ik goede oude Google af op zoek naar inspiratie. Al snel kwam ik op een bijzonder smakelijk uitziende snack, die ik moest en zou uitproberen. Kijk maar mee naar mijn eigen variatie op aubergine sticks.

 

 

Wat heb je nodig?

Aubergine, ei, bloem, zout, peper en knoflook.
Italiaanse kruiden, parmezaanse kaas en sesamzaad.

Wat doe je?

- Schil een aubergine met en dunschiller en snijd deze in repen.
- Laat de aubergine een kwartiertje uitlekken en wring deze ook voorzichtig uit, tot alle vocht er uit is. Laat de repen ook nog op een schone theedoek helemaal droog worden.
- Breek in een bord een ei, doe er wat zout, peper en knoflookpoeder in en kluts het goed door elkaar.
- Doe in een andere bord ongeveer een halve mok bloem en strooi hier wat kruiden en kaas overheen. Meng ook dit goed door.
- Haal nu de repen eerst door de eimengsel en daarna door de bloem, vervolgens weer door ei en bestrooi het met sesamzaad.

- Leg het in een ingeoliede ovenschaal en bak het op 180 graden ongeveer een half uurtje. Als de sticks mooi goudbruin zijn, zijn ze klaar. Probeer wel de repen gelijk te maken bij het snijden, zodat ze overal even snel gaar worden. Dunnere hoekjes kunnen namelijk gaan verbranden voordat de rest klaar is.

Zodra ze een beetje afgekoeld zijn kun je ze eten, maar je kunt ze ook een dag van te voren bereiden voor bijvoorbeeld een tapas avond of als snacks voor een feestje. Over de smaak kan ik niet heel veel kwijt, behalve dat ze echt heel erg lekker zijn. Ze smaken een beetje net als een fancy chips, maar je proeft wel goed de kruiden en kaas, terwijl je in het midden ook de aubergine goed proeft, dat absoluut niet naar flauwe groente smaakt, maar eerder aan een barbecue doet denken.

Ok, eerlijk is eerlijk, ik ben geen chef, en mijn presentatie laat wat aan de wensen over, maar het is echt zo ontzettend lekker, dat zelfs mijn kleine er verzot op is. Bewijs:

De sticks zijn bij ons in huis een welkome variatie op een standaard bord opmaak van vlees aardappelen en groente, maar zijn ook leuk voor visite, feestjes, of gezellige tapas avonden, waarbij er ook kaas geserveerd en wijn gedronken wordt!

Lekker!

Hoe maken jullie aubergines?

xoxo,
Andrea

 

9 jaar geleden

Hi hier een recept.. AUBERGINE TAART!! .ik doe 4 aubergines met schil in dunne repen op het aanrecht strooien met zout laten uitlekken , uitdrogen ,in een kom doe je 3 hele eieren ,zout, peper halve knoflook teentje geperst en een beetje bloem, alles door elkaar roeren op een ingevette quiche schaal doen strooien met paneermeel en stukjes roomboter op ,zet dan 30/40 minuten in de oven, dit met een stukje vlees en heb je een hele maaltijd .ik ben gek op aubergine Succes!! Stella.

9 jaar geleden

Lijkt me erg lekker! ik ga het ook proberen.

9 jaar geleden

Wat een leuk en grappig recept! Hier had ik nog nooit van gehoord. Ik ga het eens proberen te maken en dan laat ik wel weten of het is gelukt. Ik vind aubergines altijd heerlijk, dus ik kan me niet voorstellen dat ik dit niet lekker ga vinden. bedankt voor de tip!