Snap
  • Mama

63-- gewoon genieten!

Aan al het mooie komt een eind, zo ook aan deze heerlijke vakantie! Maar wat hebben we genoten.

Waar gaan we vanavond eten, klinkt het vanaf het bed. Uhm?! Geen idee. Ik wil ergens heen waar ik mijn nieuwe naaldhakken aan kan met dat leuke jurkje wat ik gekocht heb. Jesse lacht, ga je het nou toch proberen op die schoenen Nik? Jaja ik weet het, ze zijn niet mijn sterkste kant. Maar ze zijn zoooo gaaf. Ik was opslag verliefd en heb meteen 2 paar gekocht. Rode en zwarte. Dat ik ze alleen op vakantie draag doet er toch niet toe. Ik zie een grote glimlach op Jesse zijn gezicht verschijnen wanneer ik opgetut en wel met mijn haar in de krul de badkamer uit loop. Hij legt zijn handen op mijn heupen; "wat ben je mooi Nik, weet je dat ik oud wil worden met jou?!" Mijn hart maakt een sprongetje bij die woorden. We lopen het hotel uit richting de boulevard. Na een heerlijk etentje staan we op om nog ergens wat te gaan drinken. Mijn voeten zijn not very amused met mijn schoenen keuze en ik verrek van de pijn in mijn voeten.

Wanneer Jesse binnen aan een borrel zit in zijn vaste stamkroeg loop ik snel even naar het zaakje ernaast. (Ja ja een schoenenwinkel.. ) ik trek een paar leuke platte sandaaltjes uit het schap en reken ze af. Mijn o zo mooie niet oploopbare naaldhakken mogen in het tasje. Wanneer ik de kroeg weer in wandel zie ik Jesse zijn gezicht al glunderen. Hé kleintje! Waar zijn je mooie schoenen nou gebleven? We kunnen allebij wel lachen om deze actie en ik probeer Jesse duidelijk te maken dat als hij oud met mij wil worden. Dit er nou eenmaal bij hoort. Ik ben impulsief en soms een beetje onhandig. Ik denk niet altijd ver genoeg na en als ik wat wil zorg ik dat ik het krijg. Jesse kijkt me met een liefdevolle blik aan. "Weetje nik, het maakt me niet uit. Ik wil jou, met al je pluspunten maar ook met je gebreken. Ik hou van jou. Meer dan van wie dan ook."

De volgende ochtend sta ik om half 10 gedouched en met mijn bikini aan om naar het strand te gaan. Ik kom er nu wel achter dat alcohol niet Jesse zijn sterkste kant is. Hij is ontzettend chagrijnig en blijft in bed hangen. Ach, ik gooi een goed boek en zonnebrand in mijn strandtas, zet mijn zonnebril op en loop via het bakkertje naar het strand. Het ultieme vakantiegevoel. Een broodje carpaccio. Een ijskoud blikje redbull. Heerlijk op een ligbedje in het zonnetje liggen met een goed boek en vanaf een uur of half 12 ook de liefde van mijn leven naast me op een bedje.

De dagen hier gaan nog sneller als dat ze thuis lijken te gaan en morgen gaan we alweer naar huis. De vakantiestres die ik op de heen weg altijd heb is nu nergens te bekennen. Ik loop alle kastjes en kamers af en verzamel alle spullen. De kleren voor ons allebij voor vanavond en morgen leg ik klaar en we gaan nog 1 keertje samen in bad.

Jesse wilt ergens over praten. Het is lang stil voor hij begint; "Nik, ik wil dat jij de moeder van mijn kindje word. Zullen we het samen proberen?! We hebben allebij een vaste baan, een goed inkomen en een prachtig huis."

Ik wil niets liever dan jong moeder worden. Maar nu ik met Jesse zie hoe mooi het leven is, wil ik daar eigenlijk eerst met volle teugen van genieten. Ik wil reizen, leuke dingen doen. Vakanties, etentjes. Gewoon genieten zoals het hoort. En me niet meteen druk maken wanneer ik ongesteld moet worden, wanneer ik mijn eisprong heb. Wanneer ik overtijd ben etc. Daarnaast, ben ik zo bang dat het aan mij ligt dat het steeds fout gaat.. ik ben daar nog niet aan toe. Jesse reageert begripvol. Maar na het eten en de nodige borrels krijgen we hier toch nog een woordenwisseling over.

We worden de volgende ochtend gewekt door de wekker, dat voelt ergens wel weer vreemd. Die hebben we 10 dagen niet gehoord. En niet gemist. De reis loopt voorspoedig en we zijn blij als we weer in ons knusse huis aankomen. Mijn moeder zit al binnen met onze grote vriend boef. En heeft een heerlijk soepie gemaakt voor vanavond.

Jesse en ik hebben een heerlijke vakantie gehad samen. Jesse zijn huis voelt steeds meer als mijn thuis. De vakantie samen zijn we ook heelhuids door gekomen. Dit is het begin van een geweldige tijd!

7 jaar geleden

Wat fijn dat de vakantie zo goed bevallen is!