Snap
  • Mama
  • #babyboy
  • #newmom
  • #metime
  • #liefde
  • #struggles

6 maanden moeder zijn

Wauw wat vliegt de tijd! Ben alweer 6 maanden moeder van mijn 1e kindje en verrassend genoeg is de tijd voorbij gevlogen en is alles waar ik bang voor was niet gebeurd. Ook al ben ik midden in de corona tijd bevallen en ging alles even anders dan anders.

Want hoe moet je een moeder zijn? Hoe werkt het allemaal? Kan ik het wel? Niet bepaald dingen waar je, je van te voren op kunt voorbereiden. En waar ik eerlijk gezegd soms wel een beetje bang voor was.

Maar ja het is allemaal waar wat ze zeggen: het gaat en komt allemaal vanzelf. 

Op een zware bevalling en herstel na geniet ik de volle 100% van het moeder zijn. Op mijn bevalling zal ik later nog terug komen.

De slapenloze nachten, het uren wiegen en lopen met mn kleintje in mn armen om hem rustig te krijgen. Het eigenlijk geen moment meer voor mezelf hebben.

Wat is dat trouwens met die slapenlozen nachten? Waar mijn vriend trouwens tegenwoordig absoluut geen last meer van heeft. 

Waar ik al wakker wordt van dat ene hoestje, diepe zucht of een klein huiltje, slaapt mijn vriend gewoon heerlijk door haha. Hij merkt het niet eens als ik mijn bed uit ben geweest om de speen terug in de mond van de kleine te stoppen. 

Meer vrouwen last van een oost indisch doven vriend/man? Haha. Vraag me dan toch af hoe hij het doet als ik niet thuis zou slapen.

Hoe erg ik er ook van geniet van de tijd samen met mijn kleintje mis ik ook de dagen voor mezelf, het naar mijn werk gaan (door corona nu gesloten), uit eten gaan of gewoon een dagje weg met mn vriendinnen. 

Hebben meer vrouwen hier last van?!  

En soms komt er dan dat irritante schuldgevoel dat ik zulke dingen denk, dat ik ook onwijs moe ben en even tijd voor mezelf wil.

Tijdens het schrijven van dit stukje heb ik 4 liedjes gezongen, luier verschoond, flesje gegeven en mn kleintje in slaap gewiegd.

Maar god wat hou ik er van om mama van dit kleine mannetje te zijn. En zeg nou zelf wanneer je kleintje naar je lacht of in je armen in slaap valt vergeet je toch alles om je heen. 

Ps: nu snel zelf douche en wat eten voor hij weer wakker wordt haha.