Snap
  • Mama

#6 De zoveelste deurwaarder.

Als de bel gaat weet ik al bijna zeker dat er weer een deurwaarder staat. Doe ik open of niet?

Daar gaat de bel weer... Ga ik open doen of doe ik net of in niet thuis ben? 90 procent kans dat het een deurwaarder is die geld wilt hebben. Twijfeld sta ik op om toch maar de deur open te doen. Ze stoppen de brief anders toch wel door de brievenbus.

Ik doe de deur open en voor me staat een man van een jaar of 30, in zo'n net pak (zo eentje waar je niets dat vlekken achter kan laten bij in de buurt wilt hebben) en een stapel papier in zijn hand.

D; Goedendag ik ben op zoek naar mevrouw Mommy (we houden het anoniem he haha).

Ik; Ja dat ben ik, zegt u het maar.

D; Ja ik ben meneer Jansen (ben zijn echte naam vergeten) en ik kom voor een openstaande vordering.

Ik; ja meneer dat kan kloppen. Ik heb op dit moment geen inkomen en heb echt geen ruimte in mijn budget op dit moment om iets af te lossen bij jullie.

D; oké dat snap ik maar kunnen we dan toch een kleine regeling treffen

Ik; meneer u hoorde mij toch net zeggen dat ik echt niets hebt.

D; wat heeft u aan inkomsten?

Ik; nou op dit moment kindgebondenbudget en kinderbijslag.

D; ow en wie betaald de huur dan?

Ik; sorry maar dat gaat u niets aan aangezien u hier niet voor de huur bent.

D; Nou zullen we dan een kleine betaal afspraak afspreken

(serieus hoorde iemand mij net al uitleggen hoe of wat aan deze meneer?)

Ik; nee dat kunnen we niet aangezien ik er geen ruimte voor heb nu.

D; Ja dan lopen de kosten op en die zijn voor uw rekening.

Ik; ja meneer dat weet ik u bent niet de enigste die ik moet afbetalen.

D; Als u dan volgende week even belt naar dit nummer om dan een betaalafspraak te maken.

(ondertussen kookt me bloed want blijkbaar is luisteren heel moeilijk tegenwoordig!)

Ik; weet u wat geeft u de brief maar dan gaat deze gezellig op de stapel erbij en kunnen ze elkaar warm houden. Fijnedag meneer.

*deur dicht.

Ik weet dat ik de schulden zelf heb veroorzaakt maar wat mij zo frustreert is dat er bijna nooit geluisterd word naar je uitleg over je financiële situatie en wat je ze probeert duidelijk te maken.

Maar hey ooit komt er een dag dat er geen deurwaarder meer bij me aanbeld en dat mijn map met schuldeisers helemaal leeg is en mijn rekening in het groen staan.

xx Just a (single) mommy

Ik zou recht hebben op een uitkering zoals iedereen alleen ligt het iets gecompliceerder als je onder een bepaalde leeftijd bent. Ik zou 5 dagen een traject in moeten waar ik niets aan heb (begrijp me niet verkeerd ik vind dat er zeker iets gedaan moet worden voor een uitkering en niet je handje ophouden) en dus 5 dagen opvang moeten betalen. Met het traject kom je niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag en moet dus alles uit eigen zak betalen. De uitkering die ik zou krijgen en de kosten die ik zou moeten betalen laten me over met een X aantal euro per maand. Dit X bedrag zou te weinig zijn om alles te regelen ervoor (zit ook met een kindje met matige speciale behoeftes dus ligt allemaal ook wat lastiger). Dit is mijn mening en tuurlijk ben ik blij met alles wat ik "krijg" maar de stress die het met zich mee brengt is het voor mij nu niet waard zeg maar. Snap je een beetje wat ik over probeer te brengen (ik gooi meestal alles door elkaar neer)?

7 jaar geleden

Waarom zou je geen uitkering kunnen krijgen? Toen ik ging scheiden en bij mijn ouders in trok heb ik gewoon een uitkering gekregen. Iedereen zonder baan heeft daar recht op of je nu bij iemand inwoond of niet. Ik zou dat maar eens goed navragen bij je gemeente. En als je het daar niet krijgt wat ik héél raar zou vinden dan heb je recht op een ww uitkering omdat je geen werk hebt. (Als je geen werk hebt) Heb je wel werk maar is het geen volledige baan heb je recht op een aanvullende uitkering via de gemeente. En dus ook op schuldsanering. Tenzij er de afgelopen tijd iets heel drastisch veranderd is. (Ik ken je hele situatie natuurlijk niet want ik heb alleen deze blog gelezen????)

7 jaar geleden

Ja, dat is waar en omdat je bij iemand inwoont heb je ok geen recht op uitkering, balen. Heel veel sterkte xxx

Bedankt voor je reactie. Het "gekke" is dat je niet in aanmerking komt als je alleen maar toeslagen krijgt. Je komt er pas voor in aanmerking als je inkomen hebt en die heb ik op dit moment helaas niet. groetjes