Snap
  • Zwanger
  • gezondheid moeder
  • #herkenbaar

5x zeg dit nooit tegen een zwangere vrouw!

Heb jij weleens een vervelende opmerking gehad?

Je bent zwanger: wauw, wat is dit een bijzondere periode! Hopelijk geniet je volop van je mooie zwangere buik. Je bent misschien al aan het kijken voor babyspulletjes én de babykamer die begint nu toch echt wel wat te worden. 


Maar … je hebt natuurlijk ook de minder leuke dingen aan een zwangerschap. Een van onze grootste irritatiepunten: die inhoudsloze en cliché opmerkingen over jouw buik. Oprecht, deze opmerkingen zijn we helemaal beu!

Stop met deze opmerkingen

1. “Zooo, weet je zeker dat er niet twee in zitten?” Uhmm, nee? En dit is ook pas je 4de maand. Niet echt de beste opmerking om te maken tegen een zwangere vrouw. Wij moeten zelf ook nog wennen aan ons veranderende lichaam.

2. “Hah jij hebt zeker een bal ingeslikt?”                         Kon je echt niets originelers verzinnen? Zijn dit dezelfde mensen die in een winkel zeggen: “ah geen prijskaartje, dan is het vast gratis he?”

3. “Zo te zien duurt het vast niet lang meer!”                No sherlock, ik zit nog maar in mijn eerste trimester …

4. “Zou je dat wel eten?”  *wanneer je een snack pakt*    Ook al is deze opmerking als grapje bedoelt, deze komt vaak hard aan.

5. “Mag ik aan je buik zitten?”                                Sommige vrouwen zullen zich niet storen aan deze vraag, maar vele van ons hebben liever niet een vreemde hand op onze buik. Toch vinden we het goed dat het überhaupt gevraagd wordt! De spontane hand op je buik is toch wat minder prettig.


Heb jij wel eens een vervelende opmerking gehad tijdens je zwangerschap? Laat het ons weten in de reacties.


LEESTIP: 5x kindvriendelijke recepten voor het kerstdiner