Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

5 tips om een Zen-mama te zijn

Mijn lieve peuterdochter gaf me vanmorgen op de fiets in twee zinnetjes weer een prachtig inzicht. Als eerste zei ze “was leuk hè mama, schilderen?” We hadden namelijk samen een schilderij gemaakt voor papa voor vaderdag. Nadat we daar even over babbelden kwam de volgende opmerking; “samen koekjes gemaakt he mama?”

Dat ik in het weekend onder andere ook alle ramen heb gezeemd, een mand met strijk heb weggewerkt en alle bedden heb verschoond slaat zij (gelukkig) niet op. Door deze twee simpele zinnetjes deed ze me inzien hoe makkelijk het kan zijn om een “zen-mama” te zijn.

Daarom voor alle (aanstaande) mama’s 5 tips om een Zen-mama te zijn:

 

 

1. Kinderen maken geen rommel maar herinneringen

Natuurlijk was je huis altijd veel opgeruimder toen je nog geen kinderen had. Maar bovenstaande geeft wel aan dat dat voor kinderen helemaal niets uitmaakt. Maak je daar dan ook niet (al) te druk om, maar geniet samen van die momentjes. Het schilderen samen met mijn dochter (met dank aan Pinterest voor de inspiratie!) maakte zelfs 3 mooie herinneringen; zij dacht terug aan een leuke activiteit met mama samen, ik maakte een paar leuke foto’s van de kleine kunstenaar en papa heeft een mooi schilderij.  

Lees verder

10 jaar geleden

Herkenbaar hoor! Heb ook twee kleine meisjes en een eigen bedrijf. Hoop dat je wat me de tips kan. Vergeet bovenal niet te genieten van je kids!

10 jaar geleden

Hi Eva, leuke tips! Ik zal ze de komende dagen eens gaan toepassen. ZEN zijn lukt mij redelijk maar met deadlines in zicht en 2 kids thuis komt mijn ZEN soms wel onder druk te staan. Neemt niet weg dat het allemaal gaat om keuzes. Ik ga er graag mee aan de slag!