Snap
  • Mama

#5 Besparen op schoonmaakmiddelen en wasmiddel.

Heerlijk hoe een huis ruik na een goede sopbeurt. De geur word alleen nog beter als je er geld op kunt besparen ;)

Ik ga een bekentenis afleggen... Ik ben een clean freak! Zo dat is eruit.

Wasjes draaien doe ik elke dag, 2 keer per week schone lakens en ik maak elke dag de douche, wc en keuken schoon. Daarnaast beschadig ik de tafels bijna omdat ik ze 400 keer per dag af neem maar hey ze zijn wel schoon :)

Nu heb ik er geen problemen mee dat er vrij veel schoonmaakmiddel doorheen gaat per maand maar de kosten die erbij komen kijken vind ik minder.

Nu heb ik een paar veranderingen gemaakt in de schoonmaakmiddelen die ik gebruik en dat scheelt me al een hele hoop geld. Maar wat me het meeste scheelt is de kosten van wasmiddel!! Dit maak ik nu heel simpel zelf met Sunlight zeep en gekookt water (voor de witte was een klein beetje soda erbij). Heerlijk de kosten die ik ineens kunt schrappen uit het boodschappen budget.

Mijn schoonmaakmiddel koop ik gewoon de goedkope merken van zowel in de supermarkt als in de goedkope winkel die iedereen kent. Het enigste wat ik merk koop is Dettol. Ik ben er echt helemaal fan van en kan niet zonder. Maar, dit koop ik echt alleen als het in de reclame is!! Laatste bij de supermarkt 2 flessen voor de prijs van 1 gehaald. 

Natuurlijk heb je ook nog schoonmaak benodigdheden nodig om schoon te maken. Waar ik eerst voor alles wegwerp doekjes gebruikte heb ik nu wasbare stofdoekjes (5 voor 1,49) en wasbare schoonmaakdoekjes (5 voor 1,99). Schuursponsjes (ik haat een afwasborstel) koop ik voor €0,50 voor een pakje van 10. Dweil en emmer heb ik in de reclame bij de goedkope winkel die iedereen kent gekocht en gelijk een extra dweilkop meegenomen. Hier was ik nog geen 3 euro voor kwijt!

Kortom schoonmaakmiddelen hoeven dus niet een gat in je maand budget te slaan als je maar bereid bent goedkopere keuzes of bewustere keuzes te maken.

xx Just a (single) mommy