Snap

Opnieuw moeder, en dat op je 43ste

25november2011 ben ik opnieuw moeder geworden van een zoontje, het risico was groot.. lees verder.

25november2011 ben ik opnieuw moeder geworden van een zoontje, het risico was groot..Met een vlokkentest is er geen afwijking gevonden,en de kleine is een klein wondertje.


Opnieuw moeder

Met een dochter van 13 en een dochter van 11 jaar is dit wondertje ook erg welkom. Ook al is het soms wel wat ingewikkeld pubers en een baby. 

Het is alles opnieuw, maar ook alles nog een keertje te mogen meemaken. Woordjes, eerste stapjes, Geweldig! Ik voel me nog niet zo oud, maar besef wel dat het wel mee speelt. Zo heeft hij geen opa en dat vind ik wel jammer.

6 jaar geleden

Ik wil u vragen het plaatje/gedichtje Dit wondertje spoedig te verwijderen. Ik heb er auteurrechten op en u heeft mij geen toestemming gevraagd of u die mag gebruiken!

10 jaar geleden

Heel bijzonder en ook heel gewoon. Zoals je ieder kind beleefd, een wonder en al ma een dag niet meer weg te denken uit je geZin. Aan planning hebben wij nog nooit gedaan maar toch was de verbazing groot toen ik na maanden vage klachten zwanger bleek te zijn; al 20 weken! En dat op mijn 42ste met 2 kids van 15 en 17. Na een super zwangerschap waarvan ik elke dag genoot ben ik trotse 43 jarige moeder van een zoon van 18, een dochter van 16 en een dochter van 2 maand oud! En dat allemaal in hetzelfde gezin. Bijzonder en heel gewoon!

10 jaar geleden

Beetje vreemd he....dat je zo wordt afgerekend op de risico's van op oudere leeftijd moeder worden terwijl op dit moment steeds meer moeders bewust wachten met een zwangerschap tot het hen beter uitkomt of tot ze eraan toe zijn. Ook van celebrities lees je steeds vaker dat ze de 40 al gepasseerd zijn voor ze aan kinderen beginnen. Je wordt met allerlei bezwaren geconfronteerd en zorgeloos genieten is er niet meer bij. Ik vind het soms wel te ver gaan hoor...net als de uitslag van zo'n combinatie test...wat heb je er aan. Bij een "goede" uitslag is dat nog geen enkele garantie....bij een negatieve uitslag een kansberekening en dan kun je voor een vruchtwaterpunctie kiezen of anders je hele zwangerschap in de zenuwen zitten. Ik vind (als oudere moeder) dat er ook heel wat positieve kanten aan het moederschap op latere leeftijd zitten. Dat mag ook wel eens gezegd worden...!!!

10 jaar geleden

Ik ben op 42 jarige leeftijd ook bevallen van een dochter, in 2010. Doordat andere mensen er een doemscenario van maakten, heb ik weinig kunnen genieten van de zwangerschap en de nog dramatischere bevalling! De details zal ik u besparen. Door de bemoeienissen omdat ik die leeftijd had, is er een behoorlijke druk op mijn psyche gelegd. En god zij dank is mijn' djenna' nu bijna 22 maanden oud, en groeit ze, lacht ze honderduit! Ze is een godsgeschenk , en ik zal altijd een advies willen geven, aan de ,oudere moeders, ; Luister naar je eigen gevoel! Maar vooral, voel,!