Snap
  • Mama
  • zwanger
  • ovulatie
  • oud
  • 40+
  • worden

40 jaar & toch graag een tweede kindje

Ik ben een vrouw van net 40, ben getrouwd en samen hebben we een dochtertje van 5. Maar toch, het verlangen naar een kleine mini me werd groter…

Hoi allemaal.

Ik dame van net 40 jaar, getrouwd en samen hebben we een vrolijke kleine dame van 5 jaar jong.

Ik heb altijd wel de wens gehad voor een groter gezin,  maar helaas door de jaren heen nooit de " prins op het witte paard " tegengekomen.  

Ik leerde mijn man waarmee ik nu bijna 7 jaar pas mee samen ben , al langer geleden kennen.  We waren goede maatjes echt vrienden en konden het samen erg goed vinden . Onze interesses liggen op hetzelfde gebied en ondanks dat we ook wel weer erg verschillend zijn . Pasten we elkaar aan en gaat eigenlijk alles vanzelf.

Toen we pas 4 maanden verkering hadden,  kwam ik op een dag thuis van mijn werk en vroeg hij mij of ik samen met hem een kindje wilde. Ik schoot in de lach en dacht dat hij een grapje maakte.  

Ergens wist ik het al . Want zijn droomauto een Golf R32 een tweedeurs, die hij liefkozend " The Silver Bullit " noemde werd verkocht en er kwam een 5 deurs Golf 7. Die de naam " The Black Pearl " noemde na een ideetje van mij .  Pirates ! I love it :-) .

Om even terug te komen in het verhaal. Teleurgesteld gaf hij aan dat hij het meende. We besloten er samen voor te gaan.  Op onze leeftijd kun je gewoon geen jaren meer wachten. Als het goed voelt. Voelt het goed .

Na een vroege miskraam raakte ik op 34 jarige leeftijd na 2 maanden zwanger van ons dochtertje.  Op een " blijde zwangerschap wolk " hebben we die bijna 43 weken echt niet gezeten.

Nu hebben we al langer een kinderwens voor gezinsuitbreiding,  maar doordat het slecht ging met de gezondheid van mijn man hebben we dit uit moeten stellen en zagen wij er in de eerste instantie van af.

Ik ben ook al jaren chronisch ziek ( helaas ) en een zwangerschap zal weer een aanslag zijn op mijn gezondheid. 

We zijn onlangs eindelijk getrouwd en hebben besloten om natuurlijk zwanger proberen te worden van een jaar . Daarna hebben we besloten om ermee te stoppen. Wij willen niet met spijt zitten op onze oude dag met de gedachte hadden we het maar geprobeerd. Plus ons dochtertje wil ook graag een broertje of zusje .

Ronde 1 is het achter de rug en wacht nu op mn NOD dag . Deze is 3 juni , maar ik voel al dat het niet zo is .

Overal lees ik verhalen dat het eicel voorraad gehalveerd is , en dat maakt me bang . Alhoewel met ins dochtertje wist ik niet beter dat ik nooit meer zwanger kon worden en toch na onderzoek destijds.  Bleek ik trossen vol te hebben. Het zou alleen een probleem zijn als ik onregelmatig zou zijn  . Maar dit is tot nu toe gelukkig nog niet het geval.

Op naar hopelijk een gezonde zwangerschap. 

Wordt vervolgd.... 

4 jaar geleden

Ik heb de tijd niet als heel zwaar ervaren. Bij onze zoon was de 3e IUI poging raak, uiteindelijk zijn we toen 1,5 jaar bezig geweest met zwanger worden, 9 maanden zelf en 9 maanden in het ziekenhuis. En voor nummer 2 wilden we 1 ICSI poging doen om te weten dat we er alles voor hadden gedaan. Wij hebben gelukkig alle behandelingen volledig vergoed gekregen van de zorgverzekering!

4 jaar geleden

Wauwie ? wat prachtig en ja dan duurt het zeker lang . Zeker gezien onze leeftijden . X

4 jaar geleden

Jeetje Liesbeth wat een prachtig kado na zoveel verdriet. Het ergste wat je kunt meemaken om een kindje te verliezen. Dankjewel voor het delen het geeft me ook hoop x

4 jaar geleden

Heel veel succes gewenst! Ik ben net 2 maanden voordat ik 40 werd bevallen van onze derde dochter. Binnen 8 maanden was ik zwanger, op zich best snel, maar als je iets graag wilt duurt het altijd te lang voor je gevoel natuurlijk!