Snap
  • Bevalling
  • bevallingsverlof
  • zwangerschapsverlof
  • onderneming

4 weken na mijn bevalling was ik aan het werk

Het leven van een mama-ondernemer

Mijn restaurant opende 1 augustus 2021, 4 weken erna kwam ik erachter dat we ons 3e kindje verwachtte en hopelijk 2e gezonde en levende. Dit was de 3e achtereenvolgende zwangerschap, de kinderen zouden weinig schelen. Ik kwam er vrij vroeg achter waardoor ik met 6 weken alweer door had dat ik weer last had van bekkeninstabiliteit. Volgens de fysio heel normaal aangezien dit weer een enorme aanslag op mijn lijf was en zou worden.

Daardoor lag ik er snel uit op werkvloer gebied. Ik was begin mei 2022 uitgerekend, net wanneer het seizoen zou beginnen. Ondanks dat ik tot het bittere einde dagelijks op de zaak was maar op tijd naar huis toe ging, stond ik 2 dagen voor mijn bevalling (en dat wist ik want het was een inleiding), biertjes te tappen omdat we personeelstekort hadden en het was koningsdag. Stond ik met mijn enorme buik, terwijl ik wist dat ik 2 dagen later zou beginnen met bevallen.

Ondanks dat ik mezelf voornam om ná de bevalling echt te genieten van mijn “zwangerschapsverlof”, was niets minder waar. Dit was ons eerste volledige seizoen dat we gingen draaien. Leukste tijd van het jaar mag je wel zeggen. Waardoor het na 4 weken begon te kriebelen. We hadden, samen met collega’s restaurants in de straat, een festivalletje georganiseerd en daar wilde ik bij zijn. En daar stond ik, 4 weken geleden bevallen, nog steeds bekkenpijn, maar het hield me niet weg. Ik ging de muntenverkoop doen, zo was ik aan het werk maar kon ik zitten. Daarna zou ik weer rust pakken, maar nee hoor.

Ik besloot 3 dagendelen in de week te gaan werken en te gaan opbouwen, zodat als mijn zwangerschapsverlof afliep ik meer dan fulltime kon worden.

Waardoor je kan zeggen dat ik 4 weken na mijn bevalling eigenlijk alweer ben begonnen met werken.

Vond ik het erg? Nee. Was het zwaar? Soms. Waar was Royce? Royce is een baby uit het boekje, die is tot en met het einde van mijn verlof als een soort siameese tweeling aan mij vast gezeten. Als ik ging werken, nam ik alles mee zodat hij fijn kon slapen en eten. Ik werkte altijd beetje boventallig dus had Royce aandacht nodig dan kon ik die altijd geven.

Heb ik spijt? Nee, ik was een 3e moeder van 2 levende kinderen. De oudste had zijn draai in het leven gevonden maar ik moest ook aan mijn nieuwe zaak denken en wilde daar graag controle op houden. Een onderneming, zeker de eerste 3e jaar, heeft veel aandacht nodig.

Ondanks alles, vind ik het zelf een stoer verhaal dat ik 4 weken na de bevalling alweer aan het werk was. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Dagboek van een Mama-Ondernemer?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.