Snap
  • Mama

4. Gele rozen voor Roos

Reis met me mee door mijn fictie verhaal waar de realiteit me soms verleid om die erin mee te nemen

Trillend lees ik de tekst.. Welke zieke gek doet nou zoiets?!

Lijkwit en een beetje van de wereld sta ik voor de deur als Mel aanbelt, ze heeft aan een blik genoeg. "Jezus Roos! Wat zie je eruit! Wat is er in godsnaam met je aan de hand?!" Ik sta als versteent in de deur opening en kan geen woord uitbrengen. Mel loopt langs me naar binnen en pakt 2 glazen. Enkele seconde later hoor ik haar gillen.

"Roos?!!!! Wat the?!!! Wat is dit? Je zei boytroubles? Heb je 1 of andere maniak aan de haak geslagen?! Wie doet zoiets?" Mel kijkt me verbijsterd aan. Roos!? Roos! Zeg eens wat?

Doelloos loop ik van de en naar de andere kant van de kamer. Ver weg hoor ik weer mijn telefoon.

-- Als je over mij verteld, moet je ook vertellen wat je hebt gedaan, ik denk dat jullie dan niet meer van die goede vriendinnetjes zullen zijn. Maar ach, het kan niet altijd rozengeur en maneschijn zijn. Be my guest.

Wie doet dit? Wie kan dit zijn? Ik hoor Mel op de achtergrond ratelen maar het dringt niet door wat ze tegen me zegt. Ergens in een zin vang ik het word Politie op.

"Politie? Uh.. neejoh, dit is gewoon een kwajongens streek probeer ik het recht te praten." Mel schiet in de lach, kwajongensstreek? Roos er ligt hier een dood dier! Met maden! Dus het is al even dood. Of bewaar jij tegenwoordig zelf dode ratten in huis? Bij het horen van het woord rat draait mijn maag om. Ik had niet eens gezien wat het was.

Ik verman mezelf en pak een vuilniszak voor het beest. Alle andere dingen die nog in mijn koelkast stonden gaan ook met hem mee en ik bak bleek en ajax voor mijn koelkast. Niet veel later is het net of er nooit wat is gebeurt.

"Kom op Mel, zet alstjeblieft een film op! Afleiding! Daar was je hier toch voor?!" Mel lacht wat flauwtjes maar doet wat ik vraag.

Tringtring!

-- goede keus, alleen die blauwe staat niet bij die witte.

Ik voel de grond onder mijn voeten vandaan zakken als tot me doordringt dat dit over mijn ondergoed gaat.. dat betekend dat hij me ziet in de badkamer...

7 jaar geleden

Ben benieuwd naar het volgende deel! :)

7 jaar geleden

Tja ik kan je niet vertellen of het verder op haar verhaallijn wel of niet gaat lijken omdat ik bewust geen andere bloggers vplg. Zo kan er ook niet onbewust iets overgenomen worden.

7 jaar geleden

Nou ja, ook met sms-jes en vreemde dingen.

7 jaar geleden

Sorry, maar ik lees de verhalen van floor niet, dus heb ook geen idee wat haar verhaallijn is?!