Snap
  • Mama
  • zielig
  • Ziekkind

4 dagen koorts!

Wat blijkt: oorontsteking

Sinds zondagnacht heeft Sem koorts. Hij heeft die nacht slecht geslapen en voelde bloedheet. De dag erna getempt en jawel, ruim 39 graden koorts. Die dag ook niet willen eten en overdag 3,5 geslapen (normaal slaapt hij max 1 tot 1,5 uur verspreid over 2 momenten). Dus hup, aan de paracetamol. Gelukkig drinkt hij, vooral na een paracetamol, wel en heeft hij nog gewoon plasluiers.

Woensdag was zijn koorts iets gezakt en at hij weer een beetje, dus leek de goede kant op te gaan. Gistermorgen helemaal: geen koorts meer, jippie! Dus Sem en ik zijn op pad gegaan en even bij opa en oma langs geweest. Waarop mijn moeder op een gegeven moment zegt: hij voelt wel heel warm…. Thuis aangekomen toch maar even tempen en tot mijn schrik: koorts 39,9! Shit!!! In bed gelegd, want hij was hartstikke moe en na overleg met manlief toch maar de huisarts gebeld, omdat dit al dag 4 was dat hij koorts had! Zij wilde Sem toch wel even zien, dus Sem wakker gemaakt (lag al 1,5 uur te slapen) en op de fiets naar de huisarts (mijn man gaat met de auto naar zijn werk).

De huisarts heeft Sem onderzocht. Zijn longen klonken goed, een pak van mijn hart, geen longontsteking (was ik wel even bang voor, want ze bleef zo lang luisteren op zijn rug). Oren controleren: oorontsteking. Sem heef overigens nooit een teken gegeven dat hij last had van zijn oor. Ze wilde ook nog zijn keel bekijken, maar dat liet hij niet toe. Beet steeds op het stokje….

Dus nu krijgt onze kleine man antibiotica voor een week!! 😢 Zijn koorts moet na 24 tot 48 uur weg zijn. Als hij na het weekend nog steeds koorts heeft, moeten we weer heen.

Zo sneu…. Ik kon het ook niet over mijn hart verkrijgen om vandaag te gaan werken… hoge koorts, hangerig, huilerig, moe…. Kon Sem niet bij de oppas achter laten, ook al is het zijn oma….

Hebben jullie dit al eens meegemaakt, op jonge leeftijd (Sem is nu 15,5 maand oud)?

4 jaar geleden

Onze dochter (toen net 2) gaf ook niet aan dat ze pijn had aan haar oren. Draaierig ze leek wel dronken! Naar de hap.. beide kanten ontstoken. Met antibiotica knapte ze gelukkig snel op. De jongste is wel vaker ziek en ernstig ziek. Blijft hartverscheurend als ze zich niet lekker voelen. Gelukkig heb ik tot nu altijd thuis kunnen blijven (kan mijn werktijden grotendeels zelf bepalen) bij laatste ziekenhuis opname kreeg ik zelfs een week verlof (onbetaald) maar zo prettig als je daarvoor ruimte krijgt!