Blog header image

363 dagen na dat we elkaar hebben leren kennen!!

De dag van mijn trouwen, ondanks dat het niet lang heeft geduurd kan ik niet wachten. De nacht slecht geslapen maar toch ben ik klaar wakker

De wekker gaat rond half 7, ik ben klaar wakker. Mijn moeder is ook al wakker en zo ook mijn zus en vader. We ontbijten gezellig samen, iets wat we al een tijd niet gedaan hebben aangezien mijn zus en ik beide de deur uit zijn. Het is super gezellig eigenlijk. We praten over vroeger, het heden en de toekomst. Dan is het kwart voor 8. We gaan met de auto naar de schoonheidsspecialiste.

Als we daar aan komen, is mijn vriendin er ook al. We gaan naar binnen en we komen allemaal aan de beurt. Als ik om kwart voor 11 de deur uit stap bij de schoonheidsspecialiste begint het te spetteren. Ach dat kan gebeuren toch, als het straks maar droog is.
Terwijl we naar de auto lopen, gaat het al harder regenen. Mijn moeder zegt nog; Alles wat nu valt Petra, kan straks niet meer vallen. We lachen er nog om.

We komen thuis aan en ondertussen ga ik me klaar maken. De jurk moet aan enzo.

Hier heb ik net mijn ondergoed aan.

Eindelijk mag ik mijn jurk aan gaan doen. Ik ben door het dolle heen. Ik vind het echt geweldig (en dat voor iemand die nooit huisje, boompje, beestje heeft gewild)

Mijn vader wilde nog even met mij op de foto, even een vader/dochter moment

Zowel mijn vader als ik waren een beetje emotioneel

Hier worden we al weer iets vrolijker hihi

En hier zijn we echt super vrolijk en zijn we ons emotionele moment weer kwijt. Mijn vader en ik zijn altijd 4 handen op 1 buik geweest dus het is best moeilijk hier voor mijn vader.

Alle mensen die de hele dag komen, zijn naar mijn ouders hun huis gekomen. Martin komt mij daar ophalen namelijk. Ik ben op van de zenuwen als ik hem aan zie komen rijden. Een jaar geleden kende ik Martin nog niet eens persoonlijk. Had ik hem alleen via de chat "gesproken" en 1x tijdens een telefoongesprek. Het is toch gek hoe een jaar kan lopen.

Super ouderwets komt hij met boeket mij ophalen bij mijn ouders.

We zitten nog even bij mijn ouders thuis. We trouwen pas eind van de dag dus we hebben nog even.

Dan komen we aan bij het stadhuis, ondertussen regent het best wel aardig

Erg jammer maar tja het zal wel een klein buitje zijn, TOCH????? Het is toch 5 augustus, dan regent het niet de hele dag. Hoog zomer is het namelijk.
Het stadhuis van Purmerend heeft een prachtige trap die buitenlangs loopt. Super mooi als je via daar kan gaan. Echter de regen heeft de trap glad gemaakt dus wij moeten via de binnenkant van het museum wat onder het stadhuis zit. Beetje jammer mag ach dat mag de pret niet drukken.
Eenmaal boven ga ik apart met mijn vader staan en iedereen neemt plaats in de zaal. Mijn vader gaat mij namelijk weggeven. Ook dat is best een emotioneel moment. We draaien een liedje die ook op de begrafenis is gedraaid van mijn favoriete tante. Dit is alleen iets wat we niemand verteld hadden. Dus de mensen van mijn kant van de familie schrikt zich rot als dat liedje aan gaat en begint spontaan te huilen. Tja en dat geeft niet zulke mooie foto's hihi (die plaats ik dan maar even niet)

De ambtenaar van de burgerlijke stand maakt tijdens zijn verhaal helaas wat foutjes. Zo zeggen ze dat Martin zijn ouders blij zijn dat we gaan trouwen en mijn ouders niet, terwijl dat anders om is. Maar goed verder is het een standaard verhaal volgens mij.

                                                                      Dan mogen we kussen en zijn we officieel getrouwd!! 
Tijd voor FEEST!!!

We vieren ons feest in Zaandam dus hup in de auto allemaal en dan gaan we daar lekker BBQ'en
Nou ja, BBQ'en .........................................................................................................................

Zoals jullie zien, komt het ondertussen met bakken uit de hemel. Niks lekker bbq'en dus of ons feest op het terras zitten. Maar goed dit mag de pret niet drukken.
Bij de feest locatie aangekomen, komt de eigenaar meteen naar ons toe. Hij geeft aan dat hij besloten heeft al het vlees wat normaal op de bbq zou gaan, nu gegrild wordt en verder alles binnen wordt geserveerd. Logisch en wij vinden het een prima oplossing. Eerst gaan we taart eten.

Van de dag gasten krijgen we alle cadeaus en dan gaan we foto's maken. De dag gasten moeten zichzelf dan maar even vermaken hihi.
 

Hier een foto van mij en Martin compleet. Gelukkig was het tijdens het foto nemen even droog. We hebben foto's gemaakt op de Zaanse Schans. Dat wilde Martin graag. Hij is opgegroeid in Zaandam en hij vond dat dat erbij hoorde hihi.

's Avonds hebben we nog heerlijk gegeten en een rustig feestje gehad. Ik kan zeggen dat dat toen mijn gelukkigste dag ooit was, de dag erna gingen we op huwelijksreis naar Italië. Dat is voor een volgende blog. Tot snel zou ik dan maar zeggen.

O ja voor ik het vergeet, Ik heb veel foto's gebruikt nu. Ik hoor graag jullie mening erover. Vinden jullie dat leuk of nee toch liever alleen het verhaal.

7 jaar geleden

Nog gefeliciteerd. Vind het erg leuk met foto,s, geeft een beetje aan hoe je dag was. En dat het geregend heeft vind ik op jullie buitenfoto eigenlijk wel mooi, alles kleurt nu mooier de stoep enzo :) Jullie zien er echt gelukkig uit.