Snap
  • Mama
  • Relatie

#35 Een best pijnlijk moment

Onze relatie wordt steeds serieuzer. Maar dan stel ik T. een vraag waarvan ik achteraf liever het antwoord niet had willen horen...

Misschien komt het door alle romantiek van de bruiloft of misschien was het gewoon het moment, maar ik besluit T. te zeggen dat ik van hem houd. Iets wat ook echt zo is en wat ik met heel mijn hart zo voel. Ik wil hem nooit meer kwijt en ik wil er ook écht alles aan doen om bij hem te mogen blijven. 

We liggen samen in bed wanneer ik voor het eerst tegen T. zeg dat ik van hem houd. T. kijkt me aan, maar zegt niets terug. Dat geeft niet. We zijn immers nog niet heel lang samen en niet iedereen kan deze woorden zeggen. Als hij ze zegt, wil ik uiteraard ook dat ze iets voor hem betekenen. T. zegt wel dat hij me heel lief vindt en dat is zeker ook wat waard!

Vervolgens stel ik T. nog een vraag. Achteraf gezien had ik zijn antwoord liever niet gehoord en had ik deze vraag dus beter niet kunnen stellen. Maar mijn onzekerheid krijgt weer de overhand en dus stel ik de vraag toch: 'Vind je me mooi?'
T. is altijd goudeerlijk (dat siert hem) en hij zegt dus wat hij denkt: 'Je bent niet helemaal mijn type.'

Au! Die opmerking komt heel hard aan! Het treft me diep in mijn ziel. Vooral omdat ik heel graag alles voor hem wil zijn wat hij wil. Ik vraag T. wat zijn type dan wel is. Daar kan hij me geen echt, duidelijk antwoord op geven. Het enige dat hij wel uit weet te brengen: 'Misschien als je een paar kilo's afvalt. Dat is ook beter voor je gezondheid!'

Op dat moment ben ik diep gekwetst en stap ik uit bed. Ik wil T. even niet zien en ga naar de badkamer, sluit mezelf daar op en begin te huilen. Weer mijn (over)gewicht! Het is ook altijd hetzelfde.. 

Het is natuurlijk lang niet de eerste keer dat ik een opmerking krijg over mijn gewicht. Er zijn heel veel mensen die er iets over zeggen, ook mensen die ik überhaupt nog nooit gezien heb. Daarom heb ik al op ontzettend jonge leeftijd geleerd die opmerkingen naast me neer te leggen. Maar deze keer komt hij van iemand waar ik van houd & dat doet nog wel het meest zeer.

T. komt achter me aan en klopt op de badkamerdeur. 'Laat me aub binnen?!' zegt hij. Het duurt even, maar ik laat hem toch binnen. Hij neemt me in zijn armen en kust mijn tranen weg. 'Sorry,' zegt hij. 'Je bent ontzettend lief en dit had je niet verdiend.' Ik weet dat T. de zaken soms niet tactisch brengt, maar ik weet ook dat hij geen kwaad in de zin heeft. Daarnaast ben ik degene die zo stom is geweest hierover te beginnen. Op dat moment neem ik 2 beslissingen: 1) ik ga dit soort vragen nooit meer stellen, vooral niet als ik niet bereid ben het eerlijke antwoord daarop te horen en 2) ik ga vanaf nu op dieet!

In het verleden ben ik al meerdere keren op dieet geweest en ben ik ook daadwerkelijk 10 à 13 kilo afgevallen. Verder ben ik nooit gekomen. Helaas speelde iedere keer mijn trage schildklier weer op en kwam ik binnen mum van tijd al dit gewicht weer aan. Ik heb op een gegeven moment de hoop gewoon opgegeven. Ik ben niet dun, nooit geweest en ik zal het ook nooit worden. 

Maar tijdens mijn eerdere relatie met J. heb ik mezelf ook wel een beetje laten gaan. Ik hoopte dat hij mij met rust zou laten als ik dikker werd. Dat hij niet meer met mij zou willen vrijen en dat ik hem misschien beter aan zou kunnen tijdens een geweld-moment. Helaas, niets was minder waar.
Het zou dus helemaal niet erg zijn om in ieder geval die kilo's weer kwijt te raken. Ik besluit ervoor te gaan. En wel per direct! Geen gezeur met een diëtiste, een sappenkuur of wat dan ook, gewoon op eigen houtje...

7 jaar geleden

Ik waardeer zijn eerlijkheid ook zeker. En achteraf was het precies het zetje dat ik nodig had. We hebben het daarna nog vaak besproken dat hij het misschien wat tactischer had kunnen brengen, maar dat neemt niet weg dat zo'n opmerking best pijn kan doen.. Zeker als hij komt waarvan je heel veel houdt.

7 jaar geleden

wat heb je liever een man die eerlijk is of die zegt dat je mooi bent en in voorzich houdt dat slanker bent mooier vindt. Ik was ook dik toen ik mijn man leerde kennen, en hij heeft misschien het tactischer gezegt: Jij bent heel mooi, qua eigenschappen maar je bent mooier als er wat van de kilo's afgaat.