Snap
  • Mama

3. Gele rozen voor Roos

Reis met me mee door mijn fictie verhaal waar de realiteit me soms verleid om die erin mee te nemen

"Wist jij dat de kleur geel staat voor haat "lieve" roos. Niet echt een aanrader om cadeau te doen."

Lichtelijk gespannen steek ik de sleutel in het slot. Het voelt alsof dit pas het begin is van een hoop ellende.

Ik besluit even snel een stofzuiger door het huis te trekken en onder de douche te springen voor dat Mel zo voor mijn neus staat. Misschien moeten we vanavond de deur wel juist uit?! Ik voel me eigenlijk niet fijn in mijn eigen huis nu. Wanneer ik de koelkast opentrek om te kijken wat ik moet eten realiseer ik me dat ik vergeten ben om wijn te halen. Ik spring in mijn joggingbroek en duik op de fiets om die nog even snel te halen.

Niet veel later sta ik weer voor de deur thuis. Tot mijn schrik zie ik dat de deur op een kier staat. In alle haast ben ik die vast vergeten dicht te doen.. wat stom! Snel kijk ik mijn huis door, gelukkig is er niets weg! Het ruikt wel vreemd, het ruikt naar sigarettenrook gemixed met mannendeo en een onbekend luchtje. Een naar gevoel bekruipt me en ik loop vlug door mijn huis. Alle spullen staan nog op hun plek, het ziet er niet uit of er iets is veranderd.

Ik probeer de gedachte los te laten en zet mijn favoriete muziek op. Ik bedenk me dat ik de wijn nog koud moet zetten en trek de koelkast open. Ik geloof mijn ogen niet en moet ook 3 keer kijken voor ik zie wat er ligt. Ik slaak een gil, dit kan niet!

Er ligt een dood dier! Gadverdamme! Er ligt een dood dier in mijn koelkast. De maden lopen eruit. Binnen enkele seconde hang ik kotsend boven de prullenbak. Niet veel later hoor ik mijn telefoon.

-- als jij denkt dat jij ongestraft weg kan komen, dan heb je het mis. Ik zal zorgen dat jou leven een stuk minder rooskleurig word.

Trillend lees ik de tekst.. Welke zieke gek doet nou zoiets?!