Snap

3 dingen die ik niet had verwacht van het moederschap

Don't get me wrong. I LOOOOVE being a mom. Echt! Oke, het is soms zwaar, de tijd die je hebt voor jezelf is nihil en eeeeuh... wanneer ben ik nog eens alleen naar het toilet kunnen gaan? Maar alles terzijde: mama zijn is heerlijk... Toch waren er ook een aantal dingen die ik noway had verwacht. 

1. Je ontdekt wie je echte vrienden zijn

Jaja, toen ik zwanger was, waren we elk weekend op zwier. Feestje hier, hapje daar.

Vriendinnen die me vertelden hoe zij ernaar uitkeken dat ons wondertje er zou zijn, want dat we dan nog steeds samen op stap konden, inclusief de kinderwagen. Ik zag het helemaal voor me. Maar, je raadt het al: it just didn't happen. Na mijn bevalling zag ik hen nog sporadisch en enkele maanden later helemaal niet meer. Whaaaat? Had ik dat even niet verwacht. Je krijgt plots te horen dat 'ons leven te veel verschilt', oke goed. Dat is het dan. Life goes on, en je leert wie je échte vrienden zijn. Die vrienden die je door dik en dun steunen, die er altijd zijn, ook al verschillen onze levens. En die moet je nu eens te meer koesteren.

2. Die roze wolk kan soms ontzettend eenzaam worden

Als jij zelf al mama bent, dan ken je het gevoel waarschijnlijk: die allesoverheersende liefde van zodra jouw kleine wonder op je buik wordt gelegd. Exact dat gevoel van liefde waarop jouw kindje plots het middelpunt is van jouw ganse universum. Ook zo heb ik die eerste uren, dagen, weken, maanden ervaren. Zalig vond ik het: dag in, dag uit bij mijn kleine mini mensje zijn. Ik had niets anders nodig, toch? Wel nee, op momenten voelde ik me erg eenzaam. Vooral wanneer mijn man ook terug ging werken en ik hele dagen letterlijk alleen thuis zat met mijn kleine alles. Want, hoe je het ook draait of keert: tijdens je bevallingsrust ben je thuis, maar de rest van de wereld blijft gewoon aan het werk.

3. Je kan weinig doen met een pasgeboren baby

Ja, ik hoor je al denken: DUUUUH?! Natuurlijk wist ik vooraf dat ik niet met mijn pasgeboren baby in de tuin kon gaan beginnen spelen, maar eerlijk is eerlijk... Ik had tijdens mijn zwangerschap wel veel meer activiteiten ingepland die ik zou gaan doen als ik bevallen was. Het zou zijn zoals vakantie: shoppen, terrasjes doen (ja, ik ben bevallen in de zomer ;-)), in de zon liggen, ... Op enkele terrasjes na (wanneer er dan toch iemand een dagje verlof had, of tijdens het weekend), deed ik niet veel meer dan voeden, wassen, pampers verschonen en slapen. He-le-maal anders dan wat ik in gedachten had... Een pasgeboren baby en een hittegolf gaan namelijk niet goed samen.

Zijn er zo nog zaken die jij totaal niet had verwacht van je nieuwe rol als mama?

Laat het me zeker weten, ik ben benieuwd!