Snap
  • #familieband
  • #eerlijkemoeder
  • #ellende

2023 het jaar van de traan

Maar Suus je kreeg toch een prachtige dochter en nichtje dit jaar?

2023, het jaar van de traan.

Een reel met hoogte- en dieptepunten? Terugkijken in mijn foto’s raakt me te veel. Het is te confronterend, ik kan het niet.


2023, het jaar van de traan. Zeg maar gerust tranen. In 36 jaar is er geen jaar geweest waarin ik meer gehuild heb dan in 2023. In mei had ik het record al dubbel en dwars verbroken, daar eindigde de tranen niet, nog lang niet. De vele dierbare die ik zag breken. De heftige gebeurtenissen die bleven komen, het stopte niet.


2023 je deed pijn, je raakte me waar je mij het hardste kon raken. In mijn familie, in mijn gezin, recht in mijn hart. Het voelde alsof je niet zou stoppen totdat ik gelijk gemaakt was met de grond.


Het thema van mijn leven: Vertrouwen en veiligheid. Het blijft lastig. Zeker na dit jaar.


“Wauw Suus zo’n familieband wil ik ook.” Ik hoor het vaak. Besef je goed dat ik in veel situaties alleen maar de leuke dingen in story’s deel en dat je de hartverscheurende dingen niet ziet. Niet alles gaat namelijk alleen maar over mij, dus ik kan niet alles delen maar ik deelde wel veel.


Zo heb ik dit jaar de keerzijde van liefde gezien en gevoeld. Zo verbonden met elkaar zijn betekent namelijk niet alleen maar leuke dingen delen, het is niet alleen maar geluk voelen. Naast de liefde voelde ik iedereen zijn pijn letterlijk in elke vezel van mijn lijf en dat doet pijn, veel pijn.


Er werden zoveel dierbare zo keihard geraakt. Ik betaal een hoge prijs voor deze band, voor deze bijna onvoorwaardelijke liefde. Een hele hoge prijs en zij ook voor de band met mij want wat gebeurde er veel in ons leven.


Suus je kreeg toch een prachtige dochter en nichtje dit jaar? Dat klopt, alleen zeker niet zonder slag of stoot. Een mooie pleister op de wond troost maar haalt de pijn niet weg en laat zelfs zien waar de pijn zit. Zij zijn onze pleisters, onze troost, ik hou zoveel van ze.


2023 ik ga je afsluiten, je was veel, veel te veel. Ik ga je uitzwaaien, ik ga je niet missen, ik ren weg van je, heel hard en ik wil niet meer achterom kijken, ook al weet ik dat ik dat voor de verwerking toch wel zou moeten doen en dat ga ik ook doen alleen niet nu.


2024 wil je ons knuffelen? Daar zijn we aan toe.

3 maanden geleden

❤️❤️ op naar een beter jaar!

4 maanden geleden

Dikke knuffel voor jullie allemaal ❤️

4 maanden geleden

Dikke knuffel voor jullie allemaal ❤️