Snap
  • Mama
  • verhuizen
  • nieuwjaar
  • Positiviteit
  • Oudennieuw
  • upsendowns

2021, Een jaar met ups en downs

Nog even voordat we in 2022 zitten. Weer een jaar waarin hoogst waarschijnlijk corona de hoofd noot gaan zijn.

Afgelopen jaar heb ik heel even gedacht dat corona minder zou worden maar niets was minder waar. Tante corry heeft gewoon een middagdutje deze zomer gedaan en raast nu weer lekker door. Op zoek naar een volgend slachtoffer. Tegelijk zijn we egoïstischer aan het worden en vergeten we hoe mooi het was in het begin van C in 2020. De warmmoedige zangers bij de bejaardentehuizen, de teddy beren voor de ramen en de hulp die we andere boden daar waar het nodig was. Hopelijk vinden we het respect voor de medemens weer terug. Waar we elkaar in plaats van te veroordelen juist gaan omarmen.

2021 had ook mooie momenten. Het was het jaar waarin wij eindelijk onze woning in konden, en ik nog een blogje over schrijf, waar wij nu heerlijk in wonen. En nog een beetje in klussen. Een jaar waarin Nikita haar a en b zwemdiploma haalde doordat we haar van zwemschool verwisselde en voor een snelcursus kozen. Waarin Nikita leert lezen en schrijven en waar we haar verjaardagsfeestje voor het eerst thuis konden vieren. Maar ook een jaar met het verlies van oma haar hond / Nikita’s beste vriend.

Het aankomende nieuwe jaar gaat weer nieuwe uitdagingen geven, maar ook mooie momenten. Wensen voor mij zijn ietsje minder werken, leuke uitjes met vrienden blijven doen en hopelijk weer op vakantie naar het buitenland. En ook wel een paar kilootjes lichter worden al ga ik daar geen goed voornemen van maken, we zien wel hoe het loopt. Verder hoop ik op een wondertje wat onze kinderen een veilige vrije toekomst gaat geven. Zonder pcr testen en mondkapjes, maar dat gaat hem nog lang niet worden ben ik bang. En ja dat bang zijn wil ik ook niet meer. Ik ga mij focussen op het positieve en jij?