Snap
  • Mama
  • baby
  • trots
  • Momlife
  • 2020

2020, Je was bijzonder!

Mijn jaar in vogelvlucht

2020, Wat wat was het een bijzonder jaar. Voor mij althans. Want ondanks dat de wereld overhoopt ligt door corona heb ik 2020 als heel positief en bijzonder ervaren. En wel om de volgende dingen. 

1. Ik mocht 2020 zwanger beginnen. En de zwangerschap volledig uitdragen, op 1 dag na dan. Maar daar hoor je mij niet over klagen. Ik vond de zwangerschap fantastisch. Het was heus niet de makkelijkste want bekkenpijn. Maar toch, dat mini mensje en ik hebben het voor elkaar gekregen. Bevallen met 39+6. Heerlijk. Thuis mogen bevallen, wat was dat bijzonder.Ik durfde er deze keer niet te veel op te hopen maar ben meer dan trots dat mijn wensen zijn uitgekomen. Ik ben zo blij dat ik bewust de keuze heb gemaakt over te stappen naar een andere verloskundige praktijk en dat ik de keuze durfde te maken om naar de POP poli te gaan. Zij hebben mij allemaal zo goed begeleid met mijn angsten om eerder te bevallen. Ik kijk hier heel positief op terug. 

2. Thuis bevallen. Ik noemde het net al. Dit stond hoog op mijn wensen lijstje en wilde dit bij de zwangerschap van Daan al zo graag. Maar dat het nu gelukt is, dat het mocht ook ondanks de maatregelen. Wauw, ik zou het zo nog 100x doen joh. Als mensen mij vragen waar ik goed in ben dan zeg ik nu zwanger zijn en bevallen want wat vind ik dat een feestje. Ja echt, ondanks de pijn en de stolsels en al het andere smerige wat erbij komt kijken. Ik zou het echt oprecht, zo nog 100x doen. Maar dat gaat niet in het huis en in de auto passen. We moeten wel praktisch blijven he. 

3. Een nieuwe baan. Het spookte al langer door mijn hoofd maar zwanger dus ja ik dacht wie gaat er nou een zwangere vrouw aannemen? Zeker in dit jaar.. Dus dat werd uitgesteld tot na mijn verlof. Ik gaf de moed niet op, ik solliciteerde me suf. En uiteindelijk is het gelukt. Ik ben terecht gekomen in een heel warm bedrijf, waar ik mezelf kan zijn. Waar ik mij gewaardeerd voel, en ik zit nog in mijn proeftijd. Kun je nagaan. Het voelde vanaf het eerste gesprek wat ik had gelijk goed en dat je dan te horen krijgt 'Bel maar, als je de baan wilt' dan denk je niet te lang na. Dat doe je gewoon, en ik ben zo zo zo blij met de keuze die ik heb kunnen maken. Want met alles wat er gebeurd en wordt gedaan denk ik 'Dit is nieuw voor mij', 'Zo kan het dus ook'. Zo fijn. Dat gun ik ook iedereen. Dus een tip van mij. Volg altijd je gevoel en je hart. Want je voelt het echt aan wanneer het de beste keuze is. 

4. Ik werd door de keuzes die ik maakte echt helemaal mezelf. Mijn verlof was er 1 uit een boekje. Zo'n knal roze wolk. Het bestaat echt, en niet alleen uit mooie verhalen op internet (hoewel je dit nu ook gewoon leest op internet he) Ik zit zo goed in mijn vel, op wat kilo's na, maar dat komt vanzelf goed. Ik ben ontzettend blij, vaak en veel. 

5. Vriendschappen, het afgelopen jaar heb ik nieuwe vrienden gemaakt, gewoon via instagram. En dat vind ik een prachtig iets. Dat je zo leuk contact hebt met mensen via dm en dat ze dan in het echt net zo leuk zijn. Dat die klik er is, het is toch een gokje als je de stap neemt om elkaar te ontmoeten in het echt. Maar wat vind ik dit leuk en wat ben ik er trots op! Ja op jullie Leandra en Ilona!

6. Ik heb het afgelopen jaar ook afstand moeten houden. En dat vond ik in eerste instantie moeilijk maar het heeft deze moeke tot een echte moeke gemaakt. In plaats van dat ik overal maar naar toe moest en dacht mijn kind wil dit. Heb ik geleerd dat een wandeling in de buurt, in het bos of gewoon lekker aanklooien thuis ook heel goed bij mij past. Maar ik vind het nog steeds reuze gezellig om met mensen te zijn en dat dat dan thuis is in plaats van het terras ofzo vind ik helemaal prima. Thuis hebben we ook gewoon wijn he! 

7. Ik mocht met 2 vriendinnen weer tegelijk zwanger zijn. En dat vind ik ook bijzonder. We hebben nu alle 3 ook gewoon een echte mannenclub. Fantastisch. Echt genieten. Dat ik het afgelopen jaar wat baby vriendjes en vriendinnetjes heb gekregen maakt mij ook zo blij. Heerlijk vind ik dat.We gaan best lekker he? Ik heb genoten van de kleine dingen. Het hoeft niet altijd druk en veel te zijn. Gewoon klein en fijn, dat is prima en daar ga ik lekker op. 

En uiteraard had ik wat vaker mijn opa en oma's willen zien. Ik mis het knuffelen met de belangrijke mensen om mij heen. Ik mis de feestjes, ik baal vreselijk dat carnaval ook niet doorgaat. Dat soort kleine dingen, vind ik, mag je best even van balen. 2020 heeft toch ook gewoon echt een rauw randje. Maar over het algemeen, was dit jaar toch best een top jaar voor mij. We gaan ervoor, zorgen er voor dat 2021 mooier wordt. Maar dat is ieder jaar eigenlijk wel een doel. Ik ben enorm dankbaar, voor mijn familie, vrienden, en alles om mij heen. 

2020, Dankjewel dat jij er was. 

We proosten, dat 2021 mooier mag zijn, met meer liefde, meer geluk en vooral gezondheid. Fijne jaarwisseling!

3 jaar geleden

Haha herkenbaar het (thuis)bevallen zou dat met zwanger zijn ook wel 100x opnieuw willen doen! ♡