Snap
  • Mama
  • militair
  • defensie

2 jonge kinderen en papa op uitzending

Mijn verhaal als thuisfront met 2 jonge kinderen

Begin dit jaar moest papa al een keer op “verkenning” naar het buitenland voor een week, opzich was dit niet erg want hierdoor hadden we alvast kunnen oefenen hoe het weken later zou zijn! Uiteindelijk kregen we het bericht, papa gaat vanaf 21 maart op uitzending, net voor Miles zijn 1e verjaardag!! Heb ik opgekeken tegen deze dag? Ja enorm! Maar ik had ook het gevoel, dit ga ik met de kinderen rocken!

Gelukkig werk ik zelf ook bij defensie en wist mijn leidinggevende maar al te goed wat dit in ging houden voor de thuis situatie. Hierin heb ik veel ruimte gekregen om alles te regelen. 

Daar ging ik weer naar huis 21 maart, met 2 kinderen slapend achter in de auto. Aiden was toen 2 jaar en 3 maanden en Miles was 11 maanden. Eenmaal thuis een dagritme opgesteld voor mij, de kinderen en de hond. 3 dagen per week naar kantoor en 1 dag thuis werken, dat is het plan. Op werkdagen ging mijn wekker om 4:45 uur om mezelf klaar te maken, hond uit te laten en daarna de kinderen wakker te maken om vervolgens om 6:30 uur in de auto te kunnen zitten onderweg naar de kinderopvang. Op mijn thuiswerkdag had ik het “luxe” ik kon uitslapen tot 6 uur! Elke dag hadden we een strakke planning en elke dag lukte het me om gezond eten te koken voor zowel de jongens als voor mezelf. Maar 24/7 stond ik “aan”. En dat begint op te breken na een paar weken. Dus ik nam een dagje vrij van werk. Jongens naar de opvang en ik even helemaal niets. Ooh wat heb ik hier van genoten! Lekker geshopt en geluncht met vriendinnen en daarna even lekker naar de kapper. Dit had ik echt veel eerder moeten doen! 

We zijn nu bijna aan het einde, nog 2 weken en dan komt papa weer terug van uitzending en wat kijk ik daar naar uit! Ondanks dat de kinderen zo jong zijn, krijgen ze toch meer mee dan je denkt. Aiden begint steeds meer te vragen naar papa en telkens als hij papa zijn foto ziet of zijn stem hoort dan maakt hij een klein sprongetje in de lucht. Dus stiekem kijkt Aiden ook enorm uit naar papa en kleine Miles die glimlacht breed wanneer we even beeldbellen met papa. 

Iedereen roept ik heb enorm veel respect voor jou! Een huishouden, een fulltime baan, 2 jonge kinderen, 1 hond en 2 katten en dat allemaal alleen. Nu ik dit zie denk ik ook wel van ja het was veel, maar ooh wat hebben wij dit gerockt met z’n allen! Zowel papa op afstand als wij hier in Nederland. En als mensen vragen hoe ik dat dan toch allemaal doe, tja daar heb ik eigenlijk geen antwoord op. Ik zeg altijd: gewoon gaan, je hebt geen keuze en jezelf vooral niet zielig vinden! Want uiteindelijk wordt je daar geen gezellige moeder van als je alleen maar klaagt of sip op de bank zit  

Zoals ze zeggen, de laatste loodjes zijn het zwaarst! Maar het aftellen is begonnen, nog even en dan kunnen we weer knuffelen met papa!