Snap
  • Mama
  • #momslife

2 jaar later........en nu gaan we verder

het is alweer 2 jaar geleden dat ik iets hier gepost hebt.... er is ondertussen heel veel veranderd en we zitten nu eindelijk in een rustige fase, na alle dieptepunten en diepe dalen mag dat ook nu wel.

ik kan je vertellen dat het single mom life met 4 kids een enorme uitdaging geweest is maar ik ben er alleen maar wijzer en sterker van geworden en super tevreden waar ik nu sta in het leven

mijn oudste dochter is alweer 18 en is op kamers gegaan, ze volgt een opleiding en is heel goed bezig. in het weekend komt ze meestal logeren dus dat is heel fijn.

mijn oudste zoon is inmiddels 17 heeft zijn mavo diploma behaald, studeert nu aan het ROC en loopt stage, traint en werkt, op hem ben ik super trots want ook hij is super goed bezig voor een jongen met autisme, totaal zelfstandig en hij gaat er gewoon voor.

mijn zoontje van 8 zit in groep 5 en heeft inmiddels zijn A en B zwemdiploma gehaald en zit op schaken en gaat beginnen met kick boxen.

mijn dochtertje van 2 die zit nu op de creche in verband met studie en werk maar mijn studie heb ik net afgerond en wil heel graag meer gaan werken alleen is er geen plek op de creche en lange wachtlijsten ook moet ik de hele week mijn 2 jongste halen en brengen, waarvan mijn zoontje naar sport en dergelijke.

al met al is dit stukje nog wel een hele uitdaging want zodra mijn dochtertje ziek is kan ik mij de hele week overal afmelden omdat ik dan met een ziek kind thuis zit. ik heb helaas geen vangnet en ik heb nu een nieuwe baan aangeboden gekregen alleen weet ik niet zo goed hoe ik dit moet gaan doen.

ik zat eerst te denken dat ik nog even wil wachten tot mijn kleine 4 jaar is en naar de basisschool gaat dat ik dan zou kunnen wisselen van baan en dat er tegen die tijd dan plek is op de creche en dat ik nu nog even een andere studie ga doen van 1,5 jaar en tegen die tijd is mijn kleine alweer 4 en zal het allemaal wat makkelijker worden.

dus mama`s wat denken jullie en hoe doen jullie dat allemaal? hebben jullie er ervaring mee of tips voor mij?