Snap
  • Mama

2. Gele rozen voor Roos

Reis met me mee door mijn fictie verhaal waar de realiteit me soms verleid om die erin mee te nemen.

Mijn hart klopt bijna mijn borst uit en mijn ogen worden groot. "Ik weet wat jij gedaan hebt"

Die nacht slaap ik amper. Of zeg eigenlijk maar gerust niet, de zenuwen zitten in mijn lijf en ik krijg ze er niet uit. Wie kan die roos daar nou neer hebben gelegd? Wie kan nou weten wat er is gebeurd?

Ik tuur naar de wekker die nu stipt 04.00 aangeeft. Dit heeft ook geen nut denk ik bij mezelf. Ik laat het bad vollopen en gooi net teveel van de lekkerste badschuim die ik in huis heb in het bad. Ik laat me in het bad glijden en probeer alle zorgen van me af te laten vallen.

Het laat me niet los. Zelfs tijdens mijn werk kan ik mijn gedachte er niet bij houden.

**tring! Tring!

-roos, je kunt je niet verstoppen. Niet voor mij.- ik lees de woorden tot ik er bijna duizelig van word. Húh?! What the ..... wie is dit?!

-hee mel! Kom je vanavond een borrel halen bij mij? Ik heb dorst and need a friend. #boytroubles!- Niet veel later krijg ik reactie; - ik neem de chickflicks en de chocola mee, regel jij wijn? Ben er 7uur!-

Rust in mijn hoofd, vanavond ben ik in ieder geval niet alleen. Met mijn muziek in mijn oren fiets ik naar huis. Als ik aan kom fietsen zie ik van ver af al dat er iets aan de deur hangt. In mijn achterhoofd heb ik ergens stiekem nog de hoop dat het een briefje van de postnl is van een pakketje dat ik besteld heb. Maar als ik dichterbij kom zie ik een ansichtkaart met de afbeelding van een gele roos.

"Wist jij dat de kleur geel staat voor haat "lieve" roos. Niet echt een aanrader om cadeau te doen."