Snap

2. 2 Opa's en 2 Oma's, de helft mogen leren kennen.

Het raakte mij, en dieper dan ik dacht. ONVERWACHT GING HET VOL IN DE ROOS!!!

Ik ben helemaal geen emotioneel mens, maar gisteren tijdens het schrijven van mijn 1e blog ben ik echt diep geraakt. Ik ben ook gestopt met mn blog schrijven omdat ik de tranen over mn wangen voelde rollen.Ik wist niet dat het zo diep lag bij mij, het gemis van haar Opa & Oma.

Als mijn dochtertje met mijn ouders zie en zie hoe gek ze met elkaar zijn denk ik aan hun en ook vooral aan mn man. Hoe moeilijk moet het voor hem zijn om zijn kleine meid zo te zien genieten met haar opa en oma en weten dat het niet met zijn ouders kan.

Hij praat er nooit over, maar ik zie t soms aan zijn blik, hij heeft het waarschijnlijk nog moeilijker met die gedachte dan ikzelf. Vooral als t in de ochtend al begint met ooooopa, oooooma. Elke dag roept ze wel paar x om hun zo schattig maar tegelijkertijd ook heel confronterend met het feit; 2 OPA'S EN 2 OMA'S EN DE HELFT MOGEN LEREN KENNEN.

Gelukkig heeft ons dochtertje er geen benul van met haar 1,5jr levenservaring en ik hoop dat het verdriet haar ook bespaard word.

Wel zal ik zodra ze oud genoeg is over haar Opa&Oma vertellen. Hoe een geweldige mensen het waren en dat ze zeker weten net zo gek met hadden geweest als opa en oma.

6 jaar geleden

Kan helemaal snappen wat je bedoelt. Helaas is mijn eigen oma er niet meer en die zou vandaag jarig zijn. Hadden een hele hechte band. Deze oma is voor mijn kleintjes dan "de oma vd bloemetjes". Dan zetten we samen bloemen op het graf. De oudste snapt een beetje wat de bedoeling is. Als ze had geleefd was ze zelfs bij bijde bevallingen geweest wss. Blijft een gemis. En dit zijn dan nog eens jullie eigen ouders die opa en oma zijn geworden. Zo te horen gaan jullie er op een mooie manier mee om. Sterke op de momenten dat je de opa en oma extra mist.

6 jaar geleden

Gisteren was t Oma dr verjaardag, we hebben er beide wel even bij stil gestaan. Tijdens mn werk kreeg ik n foto en filmpje van mn man dat ze negerzoenen aan t eten waren voor Oma dr verjaardag. We houden ze echt wel in ere ook nu ze het nog niet snapt. Zal altijd wel moeilijk blijven. Maar we zijn ook blij met wat we wel aan familie hebben. Alleen voel je jezelf soms incompleet.

6 jaar geleden

Het is heel onwerkelijk als je op die manier niet compleet bent want als trotse ouder wil je het delen met je eigen ouders. Ik ben m'n moeder verloren 4 weken voor de bevalling van mijn dochter, onze eerste en jeetje wat was dit moeilijk. In het begin had ik erg moeite met mijn schoonouders en zij als grootouders en mijn vader maar alleen. Ze hebben nu maar 1 oma. Ze is ontzettend lief voor onze dochter en past 1 keer in de week op. Soms voelt dit wel wat cru en heb ik er moeite mee. Maar ook zij heeft recht om oma te zijn. De ene keer is het makkelijker om hier mee om te gaan dan een ander moment. Dat beseffen en benoemen is wel belangrijk.

6 jaar geleden

Bij jou is t inderdaad n hele andere situatie, wat echt super sneu is. Als volwassenen kan je misschien met t besluit van schoonmoeder omgaan maar als kind is dat niet te begrijpen. Dan is n ieder gelijk en t zelfde. Ik hoop dat je schoonmoeder bijdraait en beseft dat cultuur niet in de weg mag staan voor kleinkinderen. Want zo n situatie kan je haast niet uitleggen aan n kind.