Snap
  • Mama

Een veilig thuis voor ieder kind

Crayola

Even een geheugensteuntje, je kent Crayola vast wel van de waskrijtjes, maar tegenwoordig is het assortiment flink uitgebreid met o.a. kleurpotloden, stiften, verf, noem het op en Crayola heeft het!

Maar het merk doet meer, zo gelooft Crayola in de creativiteit van ieder kind. Een kind moet zijn fantasie de vrije loop kunnen laten gaan om zo de wereld te ontdekken en talenten te laten ontplooien. Kinderen en hun rijke fantasie verdienen een podium om zo met de ideeën die ze hebben iets toe te kunnen voegen aan de wereld. Zo is de actie 'Tekenen voor een Betere Wereld' ontstaan.

Tekenen voor een Betere Wereld

De actie 'Tekenen voor een Betere Wereld' is door Crayola gestart om geld op te halen voor de familieversterkende  programma's van SOS Kinderdorpen. Alle kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar werden opgeroepen op een zo mooi mogelijke tekening te maken van het ideale thuis voor ieder kind. Wat voor veilig thuis zou je ieder kind wensen als alles mogelijk zou zijn? Dat is wat zoveel mogelijk kinderen op papier hebben gezet en massaal hebben ingestuurd naar de actiepagina. Zo zijn nu alle tekeningen te zien op de actiepagina van de actie 'Tekenen voor een Betere Wereld'. Op de ingezonden tekeningen kan nu worden gedoneerd, heel gemakkelijk en ieder bedrag is welkom. Want al het geld dat is opgehaald zal bijdragen aan de familieversterkende programma's van SOS Kinderdorpen. Via deze programma’s ondersteunt SOS Kinderdorpen kwetsbare families door hen te helpen met de zorg en bescherming van hun kinderen. Met de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ worden kwetsbare gezinnen ondersteund in onder andere Ghana, Indonesië, Roemenië en Kenia. 

Kim Lian van der Meij (ambassadrice van SOS Kinderdorpen) bezoekt de eerste school en kijkt hoe de kinderen daar bezig zijn met de actie en tekenen voor een betere wereld. Bekijk hier de video:

Hoe draag ik mijn steentje bij?

Je kunt heel gemakkelijk je steentje bijdragen en zo de actie steunen:

1. Ga naar de actiepagina
2. Kies jouw favoriete tekening
3. Doneer het bedrag dat jij wilt schenken aan het goede doel

Op de actiepagina is per tekening duidelijk terug te vinden hoeveel donateurs de tekening heeft en welk bedrag er al is opgehaald voor het goede doel.

7 jaar geleden

Ik kende Crayola inderdaad alleen van de krijtjes. Wist niet dat ze zoooo veel andere artikelen hadden! Vindt het vooral super tof dat ze zo veel doen voor het goede doel. Ga zeker wat leuks van Crayola kopen voor pakjesavond, zullen de kinderen vast heel blij mee zijn. Ze zijn dol op tekenen.

7 jaar geleden

Ik vind het echt super dat kinderen andere kunnen helpen met hun tekening! Ik heb ook zeker wat gedoneerd :-)

7 jaar geleden

Yes ik ook! Zitten mooie tekeningen bij zeg!!

7 jaar geleden

Mijn kindje heeft zelf mee gekleurd! Leuk om te zien hoe creatief de kinderen zijn en wat ze allemaal bedenken als een veilig thuis :)