Snap

12,5 jaar getrouwd, hoe vier jij het?

Afgelopen weekend vierde mijn jongste broer zijn 12,5 half jarige trouwdag. Eigenlijk viel deze dag op 28 januari dit jaar, precies die dag kregen we een uitnodiging in de bus. ..leuk vorm gegeven, veel tekst, maar 1 duidelijke aanwijzing: houd 4 en 5 juni vrij en kom naar restaurant/ parkeerplaats in Marum, friesland, daar hoor je meer..... Spannend dus, door de maanden heen is er heel wat gespeculeerd, en werd er ook nog een spoiler filmje gemaakt (waar ik overigens niet uit wijs kon worden..).

4 juni was het zo ver! We ging op weg, 80 man waren uitgenodigd had ik wel opgevangen...pfff...zoveel... (okay, moet eerlijk zeggen onze eigen familie bestaat al uit ongeveer 40 mensen dus dat gaat snel).

Op de parkeerplaats aangekomen troffen we alleen broerlief en zoon, iedere auto kreeg een puzzeltocht met veel foto’s om de kids bezig te houden. Was echt leuk gedaan, met een paar instinkers. We belanden een beetje achter af voor een poort en naar binnen gaande was daar zo leek het een kring van een soort huifkarren die samen uit kwamen op een grote houten zaal, veel buiten ruimte, zithoekjes gemaakt, springkussen, volleybal veld, 2 grote barbecues. En gewoon veel ruimte tot kletsen en spelen. Het bleken overigens geen huifkarren te zijn las ik later maar oude legerwagons en deze waren tot slaapzalen omgetoverd. Ter plekke  werd de zalen ingedeeld en ook nog een paar mensen achter in tenten. We hebben heerlijk gebbqt, de rest van de avond vooral geklets, spelletjes gedaan enz. Mijn broer een mooi lied gezongen voor zijn vrouw, eigenlijk gewoon simpel, maar fijne samen zijn. De eerste gingen zo rond half 2 naar bed... Hihi.

De volgende dag een samenkomst en heerlijk ontbijten, toen ging iedereen langzaam weer richting huis.

Wil je graag weten waar het was, neem hier maar eens een kijkje: http://www.postwagen.nl/

Het wordt wel een trend volgens mij om dit soort dingen te doen, paar jaar terug was een andere broer van mij 12,5 jaar getrouwd en gingen we een dagje naar Duinrell, mijn ouders hebben op verschillende grote trouwdagen ook een dag of nachtje weg georganiseerd. En ik hoor het meer om me heen bij andere. Van onze familie, ben ik de eerste volgende over 2,5 jaar... Moet eerlijk zeggend at ik het leuk vind om zo je huwelijk te vieren, maar ook wel een opgave. Ben nu al aan het kijken en bedenken wat we kunnen doen, er liggen verschillende opties.  Wie nodig je uit, hoe oud is iedereen. Het moet bijzonder zijn en vooral niet te gewoon (past niet bij ons), maar wel leuk voor iedereen. En dan is daar ook kwestie van sparen, sparen... Het mag dus ook niet te duur worden... Ik ben erg benieuwd hoe anderen het vieren, ben jezelf 12,5 jaar getrouwd geweest of heb je het meegevierd bij een ander of heb je al plannen voor als het zover is? Ik hoor graag van jullie!!