Snap
  • Mama

10x zomerse geluksmomentjes

Het leven gaat door en gelukkig vind ik nog licht in onze fijne geluksmomentjes. Alleen maar liefde.

Waar is de tijd? Waar blijft de tijd? Twee maanden geleden verloren  mijn broers en ik onze mama, Szandor zijn Soulmate, mijn opa en oma hun dochter, mijn oom zijn zuster, de wereld een goede fotograaf en heel veel mensen een goede vriendin. 

Elke dag voel ik wel een moment van intens verdriet. Het is niet makkelijk. Het is niet niets. Ik besef me dat rouwen, op welke manier dan ook, belangrijk is en dat het belangrijk is dat ik dat ook doe. Onder tussen gaat het leven ook gewoon door. Soms voel ik me daar vreselijk kwaad over! Maar om mijn eigen geluksmomentjes kan ik zelf ook niet heen. De kids hebben ze nodig, ik heb ze nodig. Een gezin draaiend houden kan nou eenmaal niet op alleen maar verdriet en tranen. 

Ik merk dat ik het geluk de afgelopen weken steeds vaker écht opzoek. Ik heb het nodig om iets van mijn dag te maken en om niet te blijven mokken. Om licht toe te voegen aan de donkere gedachten die in mijn brein rondvliegen. En zeg nou zelf, mama zou nooit willen dat ik me elke dag verdrietig om haar zou voelen. 'Waar voor hebben jullie mij nou nog nodig?' vroeg ze met een glimlach op haar gezicht, op een van de laaste dagen waarin ze nog helder was. Ik weet het antwoord nu. Gewoon, om dingen met je te delen. 

Maar dat kan niet meer. Ik hoop wel dat je mee kijkt, mam. Maar de realiteit van dat je echt weg bent voel ik sterker dan het gevoel dat je ergens tussen de wolken zweeft. Je was zó mega trots geweest op ons allemaal als je hier nog zou zijn, dat weet ik zeker. 

Geluksmomentje #1

De maand juni. Ja, de hele maand. Overspoeld met trots voor mijn broer Tommy en de band The Overslept. Zij zijn namelijk uitgeroepen tot 3FM Talent over de maand juni! Ze brachten een nieuwe single uit die geweldig werd ontvangen en onofficieel werd gekroont tot festival hitje. Deze werd dan ook een aantal keer per dag gedraaid door de hele maand juni heen. Je kan wel raden op welke zender mijn (nieuwe, bedankt mam!) radio stond als ik een dag lekker thuis aan het luieren was met de kinders. Bijna niet te beschrijven, zo vreselijk trots als dat liedje voorbij kwam. De volume knop kreeg even een ruk naar rechts en de balkon deur zwaaide open zodat al mijn flat-buren even deze drie minuten met mij mee konden genieten!! Er waren veel interviews, radio zendtijd en spelletjes, optredens en festivals. Ik vond het niet eens erg toen Tommy, live op de radio, verkondigde dat ik "vieze voeten" heb, haha! Die heb ik eigenlijk helemaal niet hoor, maar het onderwerp werd aangekaart omdat zijn naam op mijn voet getatoeëerd staat. En ik kreeg in een anders prachtig, lang interview opeens een pietsie beetje credits voor het inspireren van zijn muziek smaak. De jongens gaan echt geweldig. Een zekere top is in mijn ogen al meer dan bereikt. Maar stoppen met klimmen? Echt niet!! Liefde voor jullie! 

Geluksmomentje #2

Mijn lieve vriendin Nancy is bevallen op 1 juni van haar mega knappe zoon en hij heet Jayson!  Ze had me gevraagd om bij de bevalling te zijn en ik had natuurlijk zonder twijfelen JA gezegt. Ik zat net lekker aan de wijn met een vriendin toen ik opeens werd gebeld door Nanc haar vriend met het nieuws dat hét begonnen was. Ik had nauwelijks tijd om het tot me door te laten dringen want een half uur later belde hij alweer met de mededeling dat ze met spoed naar het ziekenhuis vertrokken omdat het allemaal opeens wel heel snel ging. Gelukkig hadden we pas één glas wijn op en sprongen we zelf ook in de auto richting ziekenhuis, zo'n half uurtje rijden. Ik werd beladen met appjes dat ik moest opschieten en moest rennen!  Ging het dan zo snel?! Ja, zeker! Toen ik aankwam mocht ze meteen al persen. Wat een ervaring zeg, wauw. Ik was zelf ook vreselijk bang dat ik zou vlauw vallen. Mega zweet handen! Maar alles ging goed en na een half uur persen was meneer daar. Prachtig. Echt mega prachtig. En een eer dat ik deze knapperd geboren heb mogen zien worden. Wauw! 

Geluksmomentje #3

LOONSVERHOGING VOOR VRIEND-LIEF!! 

Geluksmomentje #4

Een van mijn langst meegaande vriendinnen die ik heb, Danja (toevallig ook degene waar ik mee aan de wijn zat op de avond dat Jayson werd geboren, haha!) studeerde af op de Film-school. Haar afstudeer project was mega indrukwekkend en strak. Echt heel mooi. Ze vertelde dat haar project ook nog was genomineerd voor een prijs! Ze is echt heel lang bezig geweest voor deze school en ik gunde het haar zo erg om te slagen. Al wist ik natuurlijk al dat ze barst van de creativiteit, was het heel gaaf om deze nou is terug te zien in zo'n groot project, waar ze ook weer zoveel tijd heeft ingestoken. Nou zijn jullie natuurlijk nieuwsgierig naar dit project? Nou, eigenlijk niet te omschrijven, je had het moeten zien! Er speelde een film af op 3 verschillende schermen tegelijk, maar toch synchroon en bijpassend. Met sterke lijnen, kleuren en bewegingen. En de kostuums, wauw. 

Geluksmomentje #5

Gewoon zijn bij de gym, lunchen bij de gym. Omringd door lieve, oprechte mensen. De energie die er hangt is geweldig en daarom was het natuurlijk een van mama's favorieten plekken. En de plek van haar "uitvaart ceremonie". De kinderen houden echt van deze plek. Ze kunnen lekker spelen op het schoolplein, in de zandbak, de trampoliene of binnen lekker rommelen in de speelhoek. Ik kan er lekker ontspannen. Alles mag, niks moet. Ik spreek hier ook vaak met Szandor af. Het is er gewoon altijd fijn. De kinderen vragen hier ook wel regelmatig naar oma, omdat we hier natuurlijk vaak oma kwamen opzoeken buiten het spelen om.. Soms zeg ik dat oma er niet is, dat ze in de hemel is of onder de bloemen. Soms negeer ik ze, omdat ze 3 tellen later toch weer zijn vergeten dat ze naar haar hebben gevraagd. Beide vinden de kids prima merk ik. De gym is en blijft een van mijn happy-placeses. 

Geluksmomentje #6

New Black Timberland boots (13 dagen naar me onder weg geweest, maar het was het waard!!) and new hair collor!! Mama is weer fasionable and up to date. Haha! 

Geluksmomentje #7

Mevrouw is hard aan het werk om zindelijk te worden. Het gaat haar thuis heel goed af. Vorige maand adviseerde ze me echter op de opvang toch nog om nog heel eventjes alleen thuis te oefenen, omdat ze daar toch nog vaak vergeet naar de wc te gaan. Te druk met spelen waarschijnlijk. Maar vorige week was het zover! De hele dag droog geweest op de opvang! Zelfs gepoept op de wc! Ja, daar ben ik trots op, maar dat snappen jullie mede mama's zeker wel! Als beloning kregen beide boeven een lekker ijsje voordat we naar huis gingen. :D

Geluksmomentje #8

Zelf pizza gemaakt. Meneertje hielp heel goed mee en proefde alles wat hij op de pizza deed. Echt een wonder voor deze vreselijk moeilijke eter! Daar naast nog dozen playmobile gekregen! Én met oma naar in-dore speelpark Super fun geweest! :D

Geluksmomentje #9

Eerste wen-dag op school voor Meneer!! My God, wat was ik nerveus. Toen ik hem afzette was hij nog al stil van alle indrukken. Met een nerveuze glimlach op zijn gezicht ging hij met de andere kindjes in de kring voor het begin van de middag. We zeiden gedag, zonder huilen, maar wel met voelbare spanning.. 

Ik ging lekker het dorp in met Mevrouw. Ik kocht de wel begeerde My Little Pony knuffels voor beide. Ik hoopte dat ik deze straks niet als troost cadeau moest gebruiken voor Meneer.. Mevrouw vond het geweldig, mama voor zichzelf alleen. Alles in de winkel moest ze me laten zien, in de Xenos knuffelde ze heel lang met een opblaas flamingo en moest ze alle lounche stoelen even uitproberen. Alle Pony knuffels moeste worden gedragen, ze was zo enthousiast :). 

Toen we Meneer haalde, had hij het geweldig gehad!! De juf zei dat hij lekker had gespeeld, helemaal niet verlegen was en goed zei wat hij wilde. Meneer vertelde me zelf dat hij super lekker had gekleit en dat hij het heel leuk vond op school. Mijn moeder hart maakte een sprongetje van geluk. This call for ice cream!! 

Bij de ijssalon had ik het even moeilijk. De laaste keer dat ik hier was was met mama en de kinderen. Ik miste haar. Ik had haar graag willen vertellen hoe geweldig onze dag was en hoe leuk Meneer het had op school.

Geluksmomentje #10

Vandaag zijn de kids voor het eerst naar de bioscoop geweest! Een feest voor hen, iets minder voor de ouders, haha! Cars 3, hun held Bliksem McQueen schitterde op het scherm, don't worry, geen spoilers. Ze konden niet stil zitten of zijn. Gelukkig zat de heel zaal vol kinders, dus ze waren niet de enige. Mijn broertje Floris was ook mee! Ik heb ongeveer de halve film gezien, zo druk waren de kids. Dansen, springen en zingen op en naast hun stoelen. Toen Mevrouw begon te gillen dat ze toch Frozen wilde kijken was het feest compleet. Kinderen gingen tussen door naar de wc, want er was blijkbaar geen pauze..? Heel raar, geen pauze bij een kinder film. Maar goed. Het gaat erom dat de kinderen het geweldig hebben gehad, en dat was het!