Snap
  • buitenspelen
  • Kind
  • kinderfeestje
  • activiteiten
  • buiten

10x leukste buitenactiviteiten voor kinderfeestjes

Van de mini-Olympics tot tuintheater.

Met warmere dagen in aantocht, is het tijd om kinderfeestjes naar buiten te verplaatsen! Voor moeders die nog wel wat inspiratie kunnen gebruiken, gingen we op zoek naar de leukste én makkelijk te organiseren buitenactiviteiten. Met deze tien spelletjes is vertier gegarandeerd! 

  1. Waterballonnengevecht: Vul waterballonnen en verdeel de kinderen in teams. Laat ze tegen elkaar strijden in een spannend waterballonnengevecht. Zorg voor genoeg waterballonnen en emmers met water om ze bij te vullen. Je kunt ook obstakels opzetten waar de kinderen achter kunnen schuilen.

  2. Schattenjacht: Organiseer een schattenjacht waarbij de kinderen aanwijzingen moeten volgen om een verborgen schat te vinden. Verstop kleine schatten zoals snoepjes, kleine speeltjes of zelfs briefjes met hints door de tuin. Kies een thema en verwerk dat in alles - zoals piraten, superhelden of sprookjes - om de schattenjacht nog leuker te maken.

  3. Mini-Olympische spelen: Zet een parcours uit met verschillende sport- en spelactiviteiten zoals touwtrekken, zaklopen, hinkelen, hoelahoepen en een mini-hardloopwedstrijd. Laat de kinderen in teams tegen elkaar strijden en sluit af met een medaille ceremonie waarbij iedereen een prijsje krijgt.

  4. Tuinbioscoop: Maak een gezellige buitenbioscoop met dekens, kussens en een projector op groot scherm. Laat de kinderen hun favoriete film kiezen en geniet van een filmavond onder de sterren. Zorg voor popcorn, snacks en drankjes voor een complete bioscoopervaring.

  5. Knutselworkshop: Creëer een knutselhoek waar de kinderen creatief aan de slag kunnen gaan. Denk aan activiteiten zoals het versieren van bloempotten, het maken van windmolens, het beschilderen van stenen of het knutselen van vogelhuisjes. Zorg voor verschillende materialen en laat de kinderen hun fantasie de vrije loop gaan.

  6. Tuintheater: Laat de kinderen een kleine theatervoorstelling opvoeren in de tuin. Ze kunnen hun eigen kostuums maken, een script bedenken en een podium inrichten. Moedig ze aan om creatief te zijn en hun verbeelding te gebruiken. Nodig ouders en andere familieleden uit om te komen kijken naar het eindproduct.

  7. Fruit plukken: Breng een bezoekje aan een lokale fruitboerderij waar de kinderen zelf fruit kunnen plukken, zoals aardbeien, appels of bessen. Laat ze genieten van het plukken van vers fruit en leer ze over waar hun eten vandaan komt. Organiseer na afloop een picknick met het geplukte fruit of ga taartjes bakken met de ingrediënten.

  8. Fotografie-avontuur: Geef de kinderen de kans om hun fotovaardigheden te ontwikkelen tijdens een spannend outdoor fotografie-avontuur. Geef ze wegwerpcamera's of leen digitale camera's uit en stel leuke opdrachten samen, zoals het maken van foto's van interessante bloemen, grappige dieren of mooie landschappen. Na afloop kunnen ze hun beste foto's delen en bespreken.

  9. Ruilspel: Een minder bekend spel, maar wel erg leerzaam. De kinderen gaan in tweetallen op pad met een bepaald voorwerp, bijvoorbeeld een oude zonnebril, boekje of zakje snoepjes, dat geruild moet worden tot iets beters of mooiers. Dit voorwerp ruilen ze weer voor iets beters, enzovoorts. Dit doen ze door aan mensen die ze tegenkomen of mensen uit de buurt te vragen om het voorwerp voor iets anders te ruilen wat ze kunnen missen. Het tweetal dat met het meest indrukwekkende voorwerp terugkomt, wint een prijs!

  10. De nachtwacht met dierengeluiden: Dit is een variatie op verstoppertje. In plaats van stil te zijn, maken de verstopte kinderen dierengeluiden om de zoeker te helpen bij het vinden van hun schuilplaats. Bijvoorbeeld, als een kind zich verstopt als een koe, kan hij of zij "moo" zeggen om de zoeker te lokken. Het doel blijft hetzelfde als bij verstoppertje: de zoeker moet de verstopte kinderen vinden. Zijn de kinderen wat ouder? Doe dit dan in het donker, extra spannend!

Leestip: Crisis in de kraamzorg: tekort aan nieuwkomers